Konyaspor’da vefat eden futbolcu Ahmet Çalık, unutulmadı. Türkiye’de oynanan tüm profesyonel müsabakalarda takımlar sahaya Ahmet Çalık tişörtleriyle çıkarken, karşılaşmaların 6.dakikasında maçlar durdu. 1.dakika boyunca Ahmet Çalık anılırken, sonrasında tribünlerde merhum futbolcunun ismi haykırıldı

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, sancılı bir süreçten geçerken, spor kamuoyu, Yeşil-Beyazlı camiayı yalnız bırakmadı. Geçtiğimiz hafta içinde Ankara’ya ailesinin yanına giden Ahmet Çalık, Ankara-Niğde otoyolunda trafik kazası geçirirken, hayata gözlerini yumdu. Başarılı futbolcu dünya futbolunu yasa boğarken, vefatının ardından oynanan ilk hafta maçlarda anıldı. Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig ve tüm profesyonel liglerde merhum futbolcu unutulmazken hüzünle anıldı.

MAÇLARDAN ÖNCE SAYGI DURUŞU DÜZENLENDİ

Ahmet Çalık’ın vefatının ardından Türkiye’de oynanan tüm müsabakaların öncesinde saygı duruşu düzenlendi. 27 yaşındaki ismin vefatı derin üzüntüyle karşılanırken, Türkiye Futbol Federasyonu hafta içinde yaptığı açıklamada maçlardan önce Ahmet’i anmak adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Süper Lig’de oynanan haftanın açılış karşılaşması olan Beşiktaş-Gaziantep Futbol Kulübü maçıyla başlayan 1 dakikalık saygı duruşu dün oynanan Hatayspor-Galatasaray müsabakasıyla son buldu.

SPOR CAMİASI KONYASPOR VE AHMET’İN YANINDA

Konyasporlu Ahmet Çalık’ın vefatının ardından spor kamuoyu Ahmet Çalık’ı anarken, Konyaspor camiasının yanında oldu. Müsabakalara Ahmet Çalık, tişörtleriyle çıkan futbol takımları, karşılaşmaların 6.dakikasında da topu dışarı atarak 1 dakika boyunca alkışlarla Ahmet Çalık ismini haykırdı. Zorlu bir süreçten geçen Konyaspor camiasının da yanında olan spor kamuoyu, Yeşil-Beyazlı camiaya destek verdi.

SİVASSPORLU AHMET OĞUZ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Demir Grup Sivasspor ile Trabzonspor arasında oynanan lig karşılaşmasının 6.dakikasında oyun dururken, Sivassporlu Ahmet Oğuz, gözyaşlarına hakim olamadı. Gençlerbirliği altyapısından Ahmet Çalık ile beraber yetişen ve uzun yıllar birlikte top koşturan deneyimli sağ bek, Ahmet Çalık anısına oyunun durmasından sonra gözyaşlarını tutamadı. Karşılaşmadan sonra yayıncı kuruluşa konuşan Ahmet Oğuz, “Hayatta futboldan daha önemli şeyler var. 12-13 sene birlikte oynadık. Ahmet Çalık benim kardeşimdir, toprağı bol olsun. Maç içinde gözyaşlarımı tutamadım. İnşallah Allah cennet kapılarını açmıştır. Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Çok yardımsever bir insandı.” dedi.

GOL SEVİNÇLERİNDE AHMET YER ALDI

Süper Lig’de oynanan maçlarda atılan gollerden sonra gol sevinçlerinde Ahmet Çalık unutulmadı. Adana Demirspor-Kayserispor karşılaşmasında Assombalonga attığı golden sonra yedek kulübesine doğru koşarken Ahmet Çalık baskılı tişörtü teknik heyetten alarak tribünlere gösterdi. Öte yandan Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında da Fenerbahçe’nin attığı golden sonra oyuncular yedek kulübesine gelerek teknik direktör İsmail Kartal’dan aldıkları Ahmet Çalık tişörtünü açarak merhum futbolcuyu tekrardan andı. Bunun yanı sıra diğer alt lig karşılaşmalarında da benzer durumlar yaşandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim