Geçtiğimiz zaman dilimi içinde elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden merhum futbolcu Ahmet Çalık’ın ismi Karatay Belediyesi’nin açmış olduğu parkta yaşatılıyor.  Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akabe Mahallesi’nde sosyal yaşamı kolaylaştırmak adına inşa edilen Ahmet Çalık Parkı, büyük bir katılımla hizmete girdi. Açılış törenine; Ahmet Çalık’ın annesi Nurhan Çalık, Babası Ali Çalık, Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, kamu kurum temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Açılışta duygusal anlar yaşanırken, birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ahmet Çalık’ın anısına sahip çıktıklarını söyledi. Konya’nın vefa şehri olduğunu kaydeden Kılca, Ahmet Çalık’a sahip çıktıklarını ifade ederek, “Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Konya hiçbir zaman unutmaz. Çalık’ın hatırasını yaşatmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Belki hayatımda yapacağım en zor konuşmayı şu anda yapıyorum. 11 Ocak’ta beyefendi bir sporcuyu, evladımızı kaybettik. Ahmet Çalık, ahlakıyla ve inancıyla maneviyatı güçlü bir insandı. Her daim hedefleri olan, geldiği yeri asla unutmayan ve kendisini yetiştiren hocalarına, takımına vefalı bir kardeşimizdi. Genç yeteneklerin yanındaydı. Altyapıdaki kardeşlerine sürekli destek verirdi. Yani tüm Türkiye’ye mal olmuş bir sporcuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Gerçekten Ahmet’i tüm taraftarlar bağrına bastı. Herkes kendi öz evladı gibi sevdi ve vefatına kendi öz evladını kaybetmiş gibi üzüldü. Böylesine güzel bir insanın hiçbir zaman unutulmamasını ve gelecek nesillerimizin de Ahmet Çalık’ı örnek alarak yetişmesini arzu ediyoruz. Konya hiçbir zaman unutmaz. Karatay Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeler vardı bizler de bu amaçla; Akabe Mahallemize kazandırdığımız bu parka Ahmet Çalık kardeşimizin ismini verdik. Şuan belki de hayatımın en zor konuşmasını yapıyorum” dedi.

‘AHMET ÇALIK ÖRNEK BİR İNSANDI’

Merhum Ahmet Çalık’ın kişiliği ile örnek teşkil ettiğini aktaran Kılca, “Beyefendi bir sporcuyu, evladımızı kaybettik. Ahmet Çalık, ahlakıyla ve inancıyla maneviyatı güçlü bir insandı. Her daim hedefleri olan, geldiği yeri asla unutmayan ve kendisini yetiştiren hocalarına, takımına vefalı bir kardeşimizdi. Genç yeteneklerin yanındaydı. Altyapıdaki kardeşlerine sürekli destek verirdi. Yani tüm Türkiye’ye mal olmuş bir sporcuydu. Hepimizin başı sağ olsun. Gerçekten Ahmet’i tüm taraftarlar bağrına bastı. Herkes kendi öz evladı gibi sevdi ve vefatına kendi öz evladını kaybetmiş gibi üzüldü. Böylesine güzel bir insanın hiçbir zaman unutulmamasını ve gelecek nesillerimizin de Ahmet Çalık’ı örnek alarak yetişmesini arzu ediyoruz. Konya hiçbir zaman unutmaz. Karatay Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeler vardı bizler de bu amaçla; Akabe Mahallemize kazandırdığımız bu parka Ahmet Çalık kardeşimizin ismini verdik” diye konuştu.

‘NİCE AHMET YETİŞECEK’

Park alakalı bilgiler veren Kılca, nice Çalık’lar yetişmesini temenni ettiklerini belirterek, “Yeşil alanları, tartan pist yürüyüş yolu, Kafe Karatay’ı, basketbol sahası, suni çim halı sahası ve dinlenme alanlarıyla Ahmet Çalık Parkı, sadece ilçemize hizmet vermeyecek; aynı zamanda spor kompleksleriyle donattığımız ve gençlerimizin hizmetine sunduğumuz bu parktan inşallah nice Ahmet Çalıklar da çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘DÜNYANIN HER YERİNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI ALDIK’

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen de programdan önce Ahmet Çalık anısına hazırlanan videodan çok etkilendiğini ifade etti. Ahmet Çalık’ı hiçbir zaman unutmayacaklarını kaydeden Özgökçen, sözlerini şöyle sürdürdü, “Ahmet Çalık temiz kalpli, güzel karakterli, azimli ve mücadeleci kişiliğine dikkat çeken bir insandı. Vefatının ardından dünyanın her yerinden, büyük futbol kulüplerinden baş sağlığı mesajları aldık. Belediyemiz gerçekten spor alanında çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bizim böyle bir talebimiz olmamıştı ama, Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca çok büyük bir incelik gösterdi. Çalık’ın adının yaşatılmasına katkıda bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca başkanımız başta olmak üzere; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini söyledi.

‘TÜRK FUTBOLU ADINA ÖNEMLİ BİR OYUNCUYDU’

Merhum Ahmet Çalık’ın Türk Futbolu adına önemli bir oyuncu olduğunu ve asla unutulamayacağını kaydeden Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, ise, “Ahmet Çalık her zaman gönüllerdeki yerini koruyor. Böyle bir parkın açılacağını ve benim de bir konuşma yapacağımı öğrendiğim andan itibaren Allah’tan bana bu konuşmayı tamamlayacak bir güç vermesini diledim. Ne söylesek yetersiz ne söylesek anlamsız kalır. Bizdeki Ahmet annesi babası için muhteşem bir evlat, abisi için muhteşem bir kardeş. Türk futbolu için çok değerli bir sporcu, arkadaşları için kardeşten de öte bir karakter. İhtiyacı olan için çok büyük bir yardımsever. Kısaca özetlemek gerekirse çok değerli bir insandı. Bu kadar geçen zamanın sonunda Ahmet’in acısı yüreğimizde gönlümüzde hep bir yerde ilk günkü gibi duruyor. Çalışıyoruz, maçlara çıkıyoruz. Yeri geldiği zaman seviniyoruz ama bir gün bile onu unutmuyoruz. İnsan hafızası unutmaya programlı böyle yaratılmışız. Ama biz asla unutmayacağız. Bu park gelecek nesillerde onun nasıl bir insan olduğunu nasıl örnek bir sporcu olduğunu hatırlaması açısından çok önemli ve değerli. Yüreği yanan anne, babasına ve sevenlerine sabır diliyorum” açıklaması yaptı.

‘ÇOCUKLAR AHMET ÇALIK PARKINA GİDELİM DİYECEK’

Tüm Türkiye’nin Ahmet Çalık’a sahip çıktığını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, böyle bir parkın açılmasında büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Konya başta olmak üzere tüm Türkiye’nin Ahmet Çalık’ın hatırasına sahip çıktığını kaydeden Baykan, “Ahmet Çalık değerli bir sporcumuzdu. Ahmet Çalık’ın vefat haberini belki de ilk alanlardanım. Gerçekten tüm Türkiye derin bir acı yaşadı. Sporcularımız, yöneticilerimiz herkes büyük üzüntü duydu. Burada sadece Konya değil, tüm Türkiye Ahmet Çalık’ın ailesinin acısını paylaştı. Hatırasına sahip çıktı. Konya vefalı bir şehir. Ahmet kardeşimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Buraya gelen çocuklar hadi Ahmet Çalık Parkına’ gidelim diyecek. Hanım kardeşlerimiz Ahmet Çalık Parkı’nda oturalım diyecek. Herkesin aklına Ahmet Çalık gelecek. Bu park anısına dua edilmesine vesile olacak ” değerlendirmesinde bulundu. Baykan konuşmasının ardından Ahmet Çalık’ın anısına yazdığı bir şiiri de okudu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından parkın açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Karatay Belediyesi tarafından açılışa katılan tüm vatandaşlara helva dağıtıldı. Vatandaşlar Ahmet Çalık’ın ailesine başsağlığı diledi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim