Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde bugün başlayacak şampiyonada mücadele edecek "Filenin Sultanları"nda Simge Aköz ile Hande Baladın, soruları yanıtladı. Yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Simge Aköz, "İtalya'da son katıldığımız hazırlık turnuvasında yapmak istediklerimizin çoğunu sahaya yansıttık. Bu da Dünya Şampiyonası öncesi bize moral verdi ve nelerle karşılaşabileceğimizi gözlemlemek açısından iyi oldu. Şampiyonada her maça ciddi bir şekilde hazırlanacağız. Umut ediyorum ki güzel sonuçlara imza atarız." ifadelerini kullandı. Polonya, Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Tayland ve Hırvatistan ile yer aldıkları B Grubu'nu değerlendiren milli libero, "Grupta güzel maçlar olacak. Bu grubun içinde takımımız çok iyi konumda. Umut ediyorum ki grup maçlarını hiçbir kayıp yaşamadan atlatırız. Büyük bir konsantrasyonla her maça hazırız." diye konuştu.

‘BEKLENTİLERİN FARKINDAYIZ’

 Beklentilerin farkında olduklarına vurgu yapan Simge Aköz, "Katıldığımız turnuvalardan madalyayla dönmek büyük bir başarı. Bu milli takım, büyük başarılara imza attı. Bir önceki Dünya Şampiyonası'nda madalya alamamış olmak, bize bu turnuvanın önemini anlatıyor. Adım adım gitmek istiyoruz. İlk hedefimiz grup maçlarını çok güzel bir şekilde tamamlamak. Madalya tabii herkesin gönlünden geçiyor. Herkesin bizden beklentisinin bu olduğunu anlıyoruz ama motivasyonumuzu korumak adına grup maçları çok önemli. Bu aşamayı mağlubiyetsiz geçmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Görev yaptığı libero mevkisiyle ilgili bir soru üzerine milli voleybolcu, şu görüşleri aktardı: "Liberonun saha içinde yapması gereken iki işi var. Bunları iyi yapamadığı takdirde büyük eleştirilere maruz kalabilir. Çok fazla konsantrasyon ve oyun içinde kalmayı gerektiren bir pozisyon. Bazı hataların telafisi zor. Takımın enerji yükünü kaldıran ve keyif veren bir pozisyon. Zorluklarıyla birlikte keyfi de çok büyük. Yaptığın defanstan ve çok büyük bir servis karşılamaktan büyük tatmin duyabilirsin. Bulunduğum yerde mutluyum.

Oya Aydın için engel yok! Oya Aydın için engel yok!

‘ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ’

Milli voleybolcu Hande Baladın, Dünya Şampiyonası'na hazır olduklarını belirterek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. 2018'de Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda istedikleri performansı sergileyemediklerini hatırlatan Hande, "Önümüzde çok büyük bir fırsat var. Elimizden geleni yapacağız. Hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Hala eksiklerimiz üzerinde çalışıyoruz ama bizi mutlu eden noktaları da gördük. 'Filenin Sultanları' olarak en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Umarım başarılı bir Dünya Şampiyonası olur ve güzel bitiririz. Daha önceki turnuvalarda böyle ileriyi düşündüğümüz için belki de biraz problemler yaşadık. Maç maç gideceğiz. Turnuvanın sonunu düşünmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı. Hande Baladın, sporcusu olduğu Red Bull tarafından hazırlanan "Hande Gibi Smaçla" oyununa ilişkin, "Oyunu ilk söylediklerinde inanmamıştım. Nasıl bir oyun olacağını tahmin edememiştim. Çok güzel bir oyun olmuş. Çok mutluyum. Böyle bir ilki bana yaşattıkları için Red Bull ailesine çok teşekkür ediyorum. Çok gurur ve onur verici bir duygu. Ben oynarken çok eğlendim. Umarım beni destekleyenler de eğlenmişlerdir. Çok olumlu geri dönüşler var." diye görüş belirtti.

Editör: TE Bilişim