Konya Mastırlar Atletizm Spor Kulübü Sporcusu Mustafa Ayvacı, 73 yaşında olmasına rağmen yeni bir başarıya daha imza attı. 87. Büyük Atatürk Koşusu’nda 70-74 yaş grubunda Mustafa Ayvacı, Konya adına katıldığı yarışta ikincilik madalyası elde etti. Yaklaşık 11 kilometreyi Mustafa Ayvacı ortalama 47 dakika da bitirdi. Ayvacı birinciliği ise sadece 45 saniye ile kaçırdı. Ayvacı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

‘2012 YILINDA KOŞUYA BAŞLADIM’

Seydişehir doğumlu olduğunu hatırlatan Ayvacı, “73 yaşındayım. 1969’da İvriz Öğretmen Okulunu ikincilikle tamamlayıp Türkiye’nin çeşitli yerlerinde müdür, müdür yardımcılığı ve müfettişlik yaptım. 1992 yılında ‘Canım Öğretmenim’ isimli kitabım yayınlandı. 1999 yılında istifa ederek kendi köy kasabamda 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Şimdi ise emekliyim. 1987 yılında Ankara’da bir hastanede küçük bir operasyon geçirmiştim. Hastanedeki insanların akciğer, kalp, böbrekten rahatsız olduklarını gördüm. Gözlemlerim neticesinde o gün, 38 yaşımda sigarayı bıraktım ve yürümeye başladım çünkü hayat, yaşamaya değer. Sonra yürümeye başladım ve 12 sene öncesine kadar her sabah hızlı tempoda yürüyüş yapıyordum. 2012 yılında da koşuya başladım” dedi.

‘GENÇLER SPOR YAPMALI’

Gençlerin spora yönlenmesi ve zararlı maddelerden uzak durması gerektiğini anlatan Ayvacı, “İlk yarışımı Nevşehir Avanos’ta 21 kilometre koşarak gerçekleştirdim. İlk yarışım olmasına rağmen 3’üncü oldum, çok mutlu olmuştum. 2019 İstanbul Maratonu’na katıldım ve 4 saat 20 dakika koşarak yaş grubumda birincilik kupası aldım. İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Mersin’de de Gençlik ve Spor Müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu yarışlara katıldım. 1-2 ve 3’üncülük kupa ve madalyalarım olmak üzere 15 kupam var. Tabii bu ödüller, yaş grubumla olan yarışlarda yaptığım dereceler” diye konuştu.

’70 TANE KOŞU YAPAN ARKADAŞIM VAR’

Sağlığı elverdiği sürece koşmaya devam edeceğini açıklayan Ayvacı, sporun önemli bir yaşam kültürü olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü, “Nene Hatun Parkı’nda ve gençlerle beraber koşuyoruz. En az 70 tane koşu yapan arkadaşım var. Grup şeklinde ya da tek başına koşan insanlar var ama hepimiz birbirimizi tanırız, selamlaşırız. Spor, sosyalleştirir. Benim bir rahatsızlığıma spor iyi geldi diyemem ama uzun süredir spor yaptığım için rahatsızlık riskim düştü, hayat standardım yükseldi diyebilirim. Günlük sporumu tamamladığım zaman mutlu oluyorum, hayat enerjim artıyor. Sporla birlikte beslenme de çok önemli; protein ve vitamini gençlerimiz hayatlarından eksik etmesin” diyerek sözlerini tamamladı.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim