Spor camiasında merak edilenleri cevaplayan Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Amir ve Endri’ye tekliflerin olduğunu doğrularak, “Ancak istenilen rakamlar olursa yollayabiliriz. Takıma ayrıca 6,8 ve 10 numara takviyesi yapmamız lazım” dedi. Konyaspor’da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Teknik Direktör İlhan Palut ile yollarını ayırdıktan sonra, yerine Sırp Aleksander Stanojevic’i getiren Konyaspor gündemdeki yerini koruyor. Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, bir televizyon programında merak edilenleri cevapladı. Gökçen, spor dünyasına dair önemli açıklamalar yaptı.

Konyaspor’da İlhan Palut’un önemli başarılara imza attığına değinen Başkan Özgökçen, ayrılık sebebini kulübün menfaatleri doğrultusunda aldıklarını ifade etti. Konyaspor’un büyük bir camia olduğunu anlatan Başkan Özgökçen, kaliteli bir takım olduklarına işaret ederek, “Konyaspor büyük bir kulüp. Geçen seneye baktığımızda kulüp tarihinin en yüksek puanını elde ettik. Oyuncularımız ve hoca sonuna kadar mücadele etti ve elinden gelenin en iyisini yaptı” dedi.

‘HERŞEY KONYASPOR İÇİN’

İlhan Palut ile görüştüklerini ve kendisine devam etmek istediklerini bildirdiklerini kaydeden Başkan Fatih Özgökçen, “Hocamızla bu noktaya geldiğimizde 10 dakika görüştüm. Şahsi olarak devam edilmesi gerektiğini ve gerekmediğini belirtenler oldu. Ben hocanın takıma faydalı olacağına inandığım için kendisi ile devam etme kararı aldık. Lig devam ediyorken Mart ayında sözleşmesini uzattık. Konyaspor’un menfaatleri doğrultusunda yollarımızı ayırdık. İstişareye önem veren bir insanım. İstişare konusunda bocalamaya başladık. Kendim dahil olsa bile kimse tartışılmaz değildir. Kişisel kaprisler, ihtiraslar Konyaspor’un menfaatlerinin önüne geçmemeli. Altyapıdaki gençlerin hayallerini göz ardı edemem. Altyapı konusu en çok üstünde durduğumuz konulardan birisi. Genç oyuncularımıza süre vermek adına büyük sıkıntı yaşadık. Hayalleri olan genç kardeşlerimiz var. Ben bir başkan olarak bu hayalleri göz ardı edemem. Bunlara imkan verilmeli. Bu imkanı vermezsek kurumsal yapıyı çökertiriz. En büyük problemimiz buydu. Forma adaletini iyi tespit etmeliyiz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

‘AMİR ÖNEMLİ OYUNCU’

Amir Hadziahmetovic’in Konyaspor için önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Başkan Özgökçen, futbol piyasasının bir gerçeği olduğuna vurgu yaparak, “Amir Konyaspor’a büyük önem vermiş önemli bir isim. Yönetim olarak bir değerlendirme yaptık. Bizim teklifimize ulaşan olursa gidebilir. Amir için istenilen rakam verilirse bizde kendisini güle oynaya göndeririz” ifadelerini kullandı.

‘TRANSFER MESAJINI VERDİ’

Başkan Özgökçen, yeni hocanın özelliklerinden bir tanesinin gençleri oynatması olduğunu belirtti. Transfer sürecini yürüttüklerini kaydeden Başkan Özgökçen, “Endri’ye de talipler var. Bu hafta resmi teklif gelmezse takımda kalacak. Amilton’a ise resmi teklif yok. Barış Yardımcı kulüp bulduğu takdirde gidebilir. Teknik heyetin raporları doğrultusunda aramızdan ayrılanlar olabilir. Sehic ve Zymer ile prensip olarak anlaştık. 6,8 ve 10 numara takviye yapmamız gerekiyor” dedi.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim