TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden 1922 Konyaspor, 9. hafta maçında sahasında 52 Orduspor'a 3-1 mağlup oldu. Yeşil beyazlılar bu sonucun ardından 10 puanda kalırken, Karadeniz ekibi 2 hafta sonra kazanarak puanını 16'ya yükseltti. 3. Lig 1. Grup'ta mücadele veren pilot takım, Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı'nda oynanan maçta  bu kez 52 Orduspor'u konuk etti. Yeşil beyazlı ekip, maçın 7. dakikasında Samet Cantürk, 21. dakikada da Sefa Durmuş’un golleri ile sarsılırken, 39'da Seyit Mehmet Sögüt'ün kaydettiği golle umutlandı. Konuk ekip ilk yarıyı 2-1 önde tamamlarken, 49. dakikada Batuhan Er'in penaltı golüyle farkı yeniden 2 sayıya getirdi. Maçın başından sonuna kadar rakibi karşısında baskı kurmakta zorlanan pilot takım 90 dakika sonunda sahadan yenik ayrılan taraf oldu. Yavru Kartal haftaya ise, 6 Kasım Pazar günü saat 14:00'te deplasmanda Yeni Mersin İdmanyurdu Futbol A.Ş. ile karşı karşıya gelecek.

‘CANIMIZ YANIYOR’

TFF 3. Lig 1. Grup 9'uncu hafta maçında evinde 52 Orduspor’a 3-1 mağlup olan 1922 Konyaspor, maçın Samsun bölgesi hakemi Yakup Bakır'a tepki geldi. Yapılan açıklamada, şöyle denildi: “1922 Konyaspor Kulübü olarak Türk futboluna yeni oyuncular ve teknik direktörler kazandırmak için canhıraş mücadele ediyoruz. Çoğunluğu genç oyunculardan kurulu olan mütevazi kadromuzla Türk futboluna yeni bir soluk katmaya çalışırken, adeta soluğumuzu kesmeye çalışıyorlar. Sezon başından beri hakem hatalarından dert yanıyoruz. Neredeyse her maç bir hakem faciasına kurban gidiyoruz. Pilot takım olmamız ve taraftar desteğinden de yoksun olmamızdan dolayı, hakemlerin takdir haklarını, sürekli rakip takımdan yana kullanması bizlerin artık fazlası ile canımızı acıtıyor.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Artık yeter; Adalet istiyoruz. Son oynanan karşılaşmamızda kalecimizin bir müdahalesi olmamasına rağmen bir ‘ah’ sesiyle Samsun bölgesi hakemi 52 Orduspor lehine penaltı kararı verdi. Yine aynı hakem 2-1 gerideyken gol aradığımız dakikalarda rakip oyuncunun bariz açık eline değen topu görmeyerek Türk hakem camiası adına rezil bir karara imza attı. Türk futbolu için bugün kara ve utanç günüydü. Kimse artık bu çocuklar üzerinden planlar yapmasın! Dayanacak gücümüz kalmadı. Sesimizin duyulmasını ve çalınan emeklerimizin görülmesini istiyoruz. Biz bu tiyatro da, rol almak istemiyoruz. Biliniz ki; La Fontaine’den masallar anlatmıyoruz. Eğer bu düzen böyle devam edecekse; biz bu sisteme hayır diyoruz Buradan son kez TFF Yönetim Kurulu’na sesleniyoruz; Artık yeter, adalet istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim