Karatay Termal 1922 Konyaspor, moral kazandı. Yeşil-Beyazlılar, ligin erteleme karşılaşmasında deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor’u 1-0 mağlup ederek, ligde kalma adına umutlarını sürdürürken, deplasmanda oynayacağı Şanlıurfaspor karşılaşmasına odaklandı. Ligde kalmak adına final maçlarına çıkacak Yavru Kartal, artık kayıp istemiyor

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Karatay Termal 1922 Konyaspor’da yüzler gülmeye başladı. Ligin 22.haftasında oynanması planlanan ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelenen Akhisarspor karşılaşması önceki gün oynanırken, Yeşil-Beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı. Ligde 6 puanlık bir maça çıkan ve 1-0’lık sonuçla kazanmasını bilen Yavru Kartal, ligde kalma adına final maçlarına çıkmaya devam edecek. Ligin 30.haftasında 13 Mart Pazar günü oynanması planlanan ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelenen Şanlıurfaspor maçına odaklanan 1922 Konyaspor, rakibini de yenerek çıkışa geçmek istiyor. Ligde kalma umutlarını devam ettirme adına Güneydoğu Anadolu deplasmanından 3 puanla dönme hesapları yapan Yeşil-Beyazlılar, zorlu maçın hazırlıklarına ise başladı.

ADEM EREN PARLIYOR

Karatay termal 1922 Konyaspor’un orta saha oyuncusu Adem Eren Kabak’ın performansı yüzleri güldürüyor. Geçen sezon takımda defansif orta saha olarak görev alan 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon farklı bir role büründü. Yaşına rağmen fiziğiyle dikkat çeken Adem Eren Kabak, bu sezon 8-10 pozisyonlarında da forma giyerken, gole daha yakın bir şekilde oynamaya başladı. Son vuruşlarda biraz zayıf olan Adem Eren’in bu problemini de halletmesi durumunda Konyaspor’un ilerleyen yıllardaki vazgeçilmez orta saha oyuncularında birisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu sezon Yavru Kartal’da 24 maça çıkan ve iyi bir performans ortaya koyan Adem Eren Kabak 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

MEHMET ALİ GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

1922 Konyaspor’un 17 yaşındaki futbolcusu Mehmet Ali Büyüksayar’ın hafta hafta artan performansı Konyasporluları sevindiriyor. Takımın altyapısından yetişen ve bu sezon A takıma çağrılan ve maçlara çıkan genç futbolcu, hızı ve dribbling kabiliyetiyle ön plana çıkıyor. Yeşil-Beyazlılarda 22 maça çıkan ve 2 gollük bir katkı sağlayan Mehmet Ali Büyüksayar, takımının attığı birçok golde de pozisyonu hazırlayan isimlerin başında geliyor. 17 yaşında olmasına rağmen fiziğiyle oldun görünen kanat oyunsusu, gelişiminin üzerine koyması durumunda ilerleyen süreçte adından sıkça bahsettirecek.

AHMET SABRİ FENER GÜVEN VERİYOR

Devre arası transfer döneminde Ergene Velimeşe Spor Kulübü’nden transfer edilen tecrübeli kaleci Ahmet Sabri Fener, ilk transferinde yedek olarak beklerken, sonrasında formayı Kadem Burak Yaşar’dan kaptı. Yeşil-Beyazlı formayla 4 maça çıkan ve kalesinde başarılı bir performans ortaya koyan Ahmet Sabri Fener, ligde oynanan son 2 karşılaşmada ise sarı kart gördü. Söz konusu 4 karşılaşmada kalesinde 3 gol gören 29 yaşındaki kaleci, kalesinde güven verdi.

SPOR SERVİSİ 

Editör: TE Bilişim