1922 Konyaspor’da sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor sezon başında 10’dan fazla oyuncu transfer ederek sezona iyi bir başlangıç yapmayı umuyordu. Teknik Direktör Çağdaş Çankaya ile istenilen performansı bir türlü sergileyemeyen yavru kartallar, daha sonra takımın başına Hakan Ünal’ı getirdi. Teknik Direktör Hakan Ünal yönetiminde çalışmalarını sürdüren 1922 Konyaspor, yine beklentilerin altında kalmıştı. Galip gelmekte zorlanan ve alt sıralara demir atan 1922 Konyaspor’da özellikle oyunculardaki mental çöküş dikkatlerden kaçmadı.

‘TAKIM ELEŞTİRİ ALIYOR’

TFF 3. Lig 1. grupta mücadele eden temsilcimiz 1922 Konyaspor, 21 maçta 6 galibiyet aldı. Rakipleri ile 3 defa berabere kalan 1922 Konyaspor, sahadan ise 12 defa mağlubiyetle ayrılan taraf oldu. Hücum ve defans anlamındaki sıkıntıları bir türlü gideremeyen 1922 Konyaspor, rakip filelere 22 gol atarken, kalesinde ise 34 gol birden gördü. Takım istikrarsız görüntüsüyle özellikle spor kamuoyu tarafından çok ciddi eleştiriler alıyordu.

‘RENKİBAY AÇIKLAMA YAPTI’

Konyaspor’da yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Başkan Zahir Renklibay’da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Oysaki 1922 Konyaspor, geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurula gitmiş, Başkan Zahir Renklibay yeniden başkan seçilmiş, görevine devam edeceğini bildirmişti. Ayrılık ise resmileşti. Renklibay, kişisel sosyal medya hesabında, “Büyük bir onurla yürüttüğüm 1922Konyaspor Kulübü Başkanlık görevimden ve yönetim kurulu üyeliğinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Görev süresince yönetimimde bulunan tüm arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına ve teknik heyette görev yapan hocalarıma teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

YOL HARİTASI NASIL OLACAK?

Renklibay’ın istifa etmesinin ardından takımdaki yeni yol haritasının ise en kısa zamanda şekillenmesi bekleniyor. Olağan Genel Kurulu’nun yeni yapılması nedeniyle mevcut yönetim kurulu üyelerinden birisinin görevi devralması bekleniyor. Yeni başkanın ise en kısa zamanda spor kamuoyuna açıklanması ön görülüyor. Sezonun geri kalanını Teknik Direktör Hakan Ünsal ile tamamlamayı planlayan Konyaspor, ligde galibiyet hasretlerine de son vermek istiyor.

‘SORUN ÇOK’

Takımda ise sorunların giderek büyüdüğü iddia edildi. Oyuncuların ödemelerinde sıkıntılar olduğu gündemdeki sıcaklığını korurken, maddi krizin kapıya dayandığı ileri sürüldü. Takımda en kısa zamanda yol haritasının netleştirilmesi bekleniyor.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim