Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor’da 8.haftada oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçının hazırlıkları başlarken, geride kalan 7 haftada Yeşil-beyazlı ekip rakip fileleri 11 kez sarstı. Buna karşılık kalesinde 7 gol gören Anadolu Kartalı’nda gol yükünü yabancı oyuncular çekti.

İttifak Holding Konyaspor’da 8.haftada oynanacak Aytemiz Alanyaspor maçının hazırlıkları başladı. Ligin 7.haftasında pazartesi günü deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa ile 2-2 berabere kalan Yeşil-Beyazlılar, salı gününü izinli olarak geçirirken, dün Akdeniz ekibiyle oynayacağı maçın hazırlıklarına start verdi. Son 3 haftadır sahadan galibiyetle ayrılamayan Konyaspor, namağlup bir şekilde yoluna devam ederken 13 puan topladı. Alanyaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılmayı hedefleyen temsilcimizde teknik direktör İlhan Palut son 2 haftadır öne geçtiği maçalarda üstünlüğünü koruyamayan takıma sık sık uyarılarda bulunuyor. Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında 4 puan bırakan Anadlu Kartalı, liderlik şansını elinin tersiyle iterken, haftayı 6.sırada kapattı.

GOL YÜKÜ YABANCILARDA

İttifak Holding Konyaspor, 7 haftalık periyodu geride bırakırken 13 puan topladı. 11 gol attı ve 7 gol kalesinde gördü. Atılan 11 golün 7’si yabancı oyunculardan gelirken 4 gol yerli oyunculardan geldi. Yeşil-Beyazlı ekipte Endri Çekiçi attığı 3 golle takımının en golcü ismi olurken, Sokol Cikalleshi ve Abdülkerim Bardakcı ikişer gol kaydetti. Konyaspor’da Ahmed Hassan, Amar Rahmanovic, Serdar Gürler ve Soner Dikmen ise birer kez gol sevinci yaşadı.

Öte yandan kalesinde 7 gol gören Yeşil-Beyazlılar, bu 7 golün 4’ünü son iki haftada yedi. Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında Konyaspor’un fileleri ikişer kez havalanırken, ondan önceki 4 maçta Anadolu Kartalı 3 gol yedi. Başakşehir, Adana Demirspor ve Altay maçlarında birer golü kalesinde gören Konyaspor, Sivasspor ve Giresunspor maçlarında ise kalesini gole kapattı.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim