Süper Lig’de temsilcimiz Konyaspor, bu hafta kendi sahasında Gaziantep FK’yi ağırlayacak. Anadolu Kartalı’nda çalışmalar devam ederken, Konyaspor’un teknik patronu İlhan Palut, Gaziantep maçını kazanarak yollarına devam etmek istediklerini vurguladı. Palut, performans olarak daha iyi olmaları gerektiğine değindi. İşte açıklama, “Taktik antrenmanlar üzerinde duruyoruz. Bugünde bir taktik çalışmamız olacak. Calvo sarı kart cezalısı olduğundan, Cebrail’de sakatlığından dolayı Gaziantep FK maçında sahada olamayacak. Bu iki oyuncuyu kullanamayacağız. Onun dışında bir eksiliğimiz yok. Takım çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep FK lige çok iyi bir başlangıç yapan, ardından sonradan istediği sonuçları alamayan bir ekip. Ama kadrosuna baktığımız zaman, kaliteli ve yüksek bir potansiyelli takım olduğunu görüyoruz. Onun için son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Çok iyi mücadele etmek ve coşkulu olmamız gerekiyor. İnşallah kendi sahamızda güzel bir oyunla galip gelmek istiyoruz” dedi.

‘DAHA İYİ OLMAMIZ LAZIM’

Takım olarak performanslarını yükseltmeleri gerektiğine dikkat çeken Palut, “Yani bazı mevkilerin alternatifi olarak ta memnun değilim. Birisi biraz kötü oynayınca, hadi sen otur diyemeyiz. Diğer oyuncu oynasın, hadi sende dışarı çık demekte olmaz. Sürekli kadro değiştirmek bizi kadro istikrarından uzaklaştırabilir. Tabi ki belli başlı değişiklikler olabilir. Zaten takıma genel olarak baktığımız zaman çok alternatifimiz yok. Ekibimizle oturup konuşacağız. Değerlendirme yapacağız. Gaziantep maçına en doğru ilk 11 ile çıkacağız. Şu an itibarıyla ise çok büyük değişiklikler olabileceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

‘OYNAMAYANLAR İÇİN BİR FIRSAT’

Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması! Okan Buruk'tan şampiyonluk açıklaması!

Forma şansı bekleyen oyuncuların olduğunu hatırlatan Palut, “Çok iyi çalışıp bekleyen oyuncularımız var. Calvo üzerinden değerlendirecek olursak, bekleyen oyuncularımız için bir fırsat olacak. Kahraman’da Uğurcan’da çok iyi çalışıyor. Kahraman’ın bileğinde küçük bir sakatlık vardı antrenmana katıldı. En doğru kararı vermeye çalışacağız. Defansta çok büyük bir değişiklik yapmayı seven bir adam değilim. Pas oyunu ve mücadele açısından başarılı bir performans sergileyeceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘ZİRVE YARIŞI KALİTEYİ YÜKSELTİR’

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, zirve yarışında birçok takımın mücadele etmesinin ligin kalitesini daha da artırdığına dikkat çekti. Palut, “Evet Süper Lig’de 10. haftadayız. Ben geçen seneki gibi erken kopmaların olacağını düşünmüyorum. 6-7 takımla zirvenin süreceğini düşünüyorum. Buda ligimizin kaliteli ve izlenebilir olmasını sağlıyor. İnşallah bizde takım olarak istikrarlı bir şekilde üst sıraları hedefliyoruz. Takıma devre arasında bir 10 numara takviyesi olabilir. Neden olmasın? Transfer çok dinamik bir süreç. Şuan çok iyi olduğunuz bölgelere bile transferde ihtiyaç duyabilirsiniz. Evet Endri şuan bizim o bölgede tek gerçek oyuncumuz. Lig biraz daha ilerlesin durumlara bakarız. Neden 10 numara bir transfer olmasın” diyerek düşünlerini dile getirdi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim