Manisa’nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden işletmesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi. Olayın ardından bölgede büyük endişe yaşanırken, ilk belirlemelere göre göçük altında 7 maden işçisinin kaldığı değerlendirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma, sağlık ve emniyet ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı ve titiz müdahalesi sonucunda göçük altında kalan işçilerden 2’si sağ olarak kurtarılarak ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

A A 20261001 42621969 42621967 M A N I S A N I N S O M A I L C E S I N D E M A D E N O C A G I N D A G O C U K M E Y D A N A G E L D I

ZAMANA KARŞI YARIŞ: 5 İŞÇİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yaralı olarak hastaneye sevk edilen 2 işçinin tedavisi devam ederken, maden içerisinde mahsur kaldığı değerlendirilen diğer 5 işçiye ulaşılması için zamana karşı amansız bir mücadele başlatıldı. Arama kurtarma ekipleri ocak içerisinde güvenli hatlar oluşturarak ilerlemesini sürdürüyor. İşçilerin aileleri ve yakınları da maden sahasından gelecek umutlu haberleri endişeyle bekliyor.

A A 20261001 42621969 42621966 M A N I S A N I N S O M A I L C E S I N D E M A D E N O C A G I N D A G O C U K M E Y D A N A G E L D I

MANİSA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA KRİZ MERKEZİ KURULDU

Konya’da baskın yapılan adreslerden çıkanlar şaşkına çevirdi!
Konya’da baskın yapılan adreslerden çıkanlar şaşkına çevirdi!
İçeriği Görüntüle

Yaşanan üzücü olayın ardından Manisa Valiliği hızlı bir şekilde harekete geçerek sürecin tek elden ve faza mahal vermeden yönetilmesi amacıyla Kriz Merkezi oluşturdu. Valilikten yapılan resmi açıklamada, Soma ilçesindeki maden işletmesinde meydana gelen göçüğe ilişkin tüm ilgili kurumların teyakkuza geçirildiği ve ekiplerin ivedilikle görevlendirildiği bildirildi. Olayın tüm yönleriyle yakından takip edildiği vurgulanırken, sahadaki gelişmeler doğrultusunda kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceği ifade edildi.

Kaynak: AA