KURUBAKLAGİLLER NELERDİR?

NOHUT

FASÜLYE

MERCİMEK

BAKLA

BEZELYE

BÖĞRÜLCE

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Kuru baklagiller içerdikleri demir, magnezyum ile potasyum mineralleri ve antioksidan özellikteki E vitamini sayesinde vücut direncini güçlendiriyor

KALBİ KORUYOR

Kolesterol ile doymuş yağ içermemeleri ve çözünebilir diyet lifi içerikleri sayesinde kalp hastalıklarının en önemli risk faktörlerinden olan kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesine yardımcı oluyor.

KOLESTROL İÇERMEZ

Ayrıca bitkisel protein kaynakları olmakla birlikte, 100 gram da ortalama 25 gram protein, 5 gram lif içerir.

VİTAMİNLERCE ZENGİNDİR

Kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, bakır mineralleri ile tiamin, riboflavin, niasin, folik asit ve E vitamininden zengindir.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından, zihinsel performans, öğrenme ile hafıza gücü ve konsantrasyon artışı oluyor. Kuru baklagiller aynı zamanda ağrıya karşı duyarlılık ve uyku düzeni üzerinde de etkili oluyor.

DOYGUNLUK HİSSİ VERİR

Posa içermesi nedeniyle, acıkmayı uzatır, sonraki öğünde daha az yemek yemeyi teşvik eder. Fazla kalori de içermemeleri sayesinde kilo kontrolünde ideal bir besin grubu olarak nitelendirilir.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Kuru baklagiller glisemik indeksi (kan şekerini yükseltme değeri) düşük besinler oldukları için, kan şekerini düzenler ve diyabetin komplilkasyonlarını en aza indirir

Kemikleri güçlendiriyor

Kurubaklagiller içerisinde barındırdığı kalsiyum sayesinde kemik gelişiminde önemli rol oynuyor.

PROTEİN DEPOSU

Vücuttaki hücrelerin ve dokuların yapıtaşı olan protein kurubaklağiller de bolca bulunuyor.

SAĞLICAKLA KALIN…