Ayların sultanı Ramazan’ı ve bin aydan daha hayırlı olan af ve bağışlanma gecesi olan Kadir Gecesini ihya ettikten sonra artık bu mübarek günlere elveda diyeceğiz.

İnşallah, Ramazan ayı ve Kadir gecesi bizlere şefaatçi olur. İnşallah, bu Kutsal ayı bizlerden memnun olmuş olarak uğurlarız. İnşallah oruçlarımız, teravihlerimiz, fitre ve zekâtlarımız, yüce Rabbimizin huzurunda makbul, sahipleri de mesrur olur. İnşallah, Ramazan’da affedilen, bağışlanan ve ebedi saadete eren kulların zümresine iltihak edenlerden oluruz.

Oruçlarımızı elbette Allah’ın rızasını kazanmak için tutarız. Bunun yanında da Cenab-ı Hak, biz kullarına çokça lütuf ve ihsanlarda bulunur. Ramazan sayesinde; birlik ve bütünlüğümüzün zirveye ulaşması, diğer insanların halleriyle hallenme, bazı kötü alışkanlıklarımızı terk etme, ihtiyaç sahiplerini görüp gözetme, güzel ahlâk, iyi huy, yardımlaşma, kaynaşma, kardeşlik, sabır, şükür, merhamet gibi maddi, manevi kazanımlar sağlarız ve pek çok güzellikler, iyilikler elde ederiz.

Cenab-ı Hak’tan, bizlere Ramazan’dan sonra da bu güzellikleri devam ettirme alışkanlığını vermesini diliyorum. Temenni ediyorum ki, Ramazan’da kazandığımız bu güzellikler, geçici olmasın ve bizimle birlikte bir ömür devam etsin.

Ramazan’a artık veda etme zamanı... Gelecek yıl tekrar, güzelliklerle dolu bu mübarek aya kavuşabilir miyiz bilmiyoruz. Geçen yıl, beraber oruçlarımızı tuttuğumuz ve iftarlarımızı beraber yaptığımız bazı sevdiklerimiz ve dostlarımız bu yıl aramızda olamadı. Gelecek yıla kadar kimlerin bu dünyadan, ebedi âleme yolcu olacağını ancak Allah biliyor.

Onun için, Oruç ve Ramazan sayesinde kazandığımız güzel alışkanlıklarımızı devam ettirelim. Mübarek Ramazan’da elde ettiğimiz kazanımlarımızı bırakıp yeniden olumsuz hallerimize dönmek, Müslüman’a yakışmaz. İyilikleri bırakıp kötülüklere rücu etmek, güzellikleri terk edip çirkinliklere dönmek, sevaplar dururken günahlara dalmak mü’minin şiarı olamaz.

Rahmet Ay’ına elveda derken Ramazan Bayramına merhaba diyeceğiz.

Ramazan Bayramı inananların bayramı...

Bu bayram Allah’a teslim olanların bayramı…

Bu bayram sabırla, namazla ve oruçla Yaratıcının emrine âmâde olanların bayramı…

Güçlüklere sabredenlerin bayramı…

Oruçlarını, bir ay boyunca her türlü zorluğa rağmen sadece Allah’ın emri olduğu için tutanların bayramı…

Bezm-i Elest’te, Rab’lerine verdikleri sözü yerine getiren ve Ahde vefa gösterenlerin bayramı…

Bu bayram “lebbeyk Allah’ım lebbeyk” diye yürekten haykıranların bayramı…

Bir ay boyunca Rab’lerinin emrine büyük bir itaatle râm olan mü’minler, şimdi yine Rabbimizin isteği doğrultusunda bayram yapacaklar. Oruç gibi bayram da, Allah’ın, inanan kullarına bir lütfu ve ikramı…

Şerlerden, haramlardan, kötülüklerden uzak, günahlardan arınmış, hayırlarla dolu, paklık içinde, iyilikler ve güzellikler içeren, cennete alıp götüren bir Ramazan ve bayram ve aynı şekilde hayırlı ve güzel bir ömür geçirmemizi nasip etmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Oruçlarımız ve bayramımız bizi ateşten uzaklaştırsın, cennete ulaştırsın, Ramazanımız, Kadir gecemiz ve Bayramımız kutlu olsun, şefaatçi olsun İnşallah…

İçinde bulunduğumuz zor günlerde, Müslümanların acı içinde kıvrandığı bu günlerde, İslâm diyarlarında Müslümanların canlarını verdiği, kanlarını döktüğü şu günlerde, Filistinli kardeşlerimizin büyük bir zulümle karşı karşıya kaldığı, Mescid-i Aksa’mıza Siyonist İsrail tarafından büyük bir saldırı yapıldığı, ilk kıblemizin işgal edildiği bu sıkıntılı günlerde bayramımızı hakkıyla nasıl kutlayabileceğiz?

Evet oruçlarımızı tuttuk ama bayramı hak ediyor muyuz? Akan Müslüman kanını durdurmak için ne yaptık? Onların acılarını yüreğimizde hissettik mi? Maddi imkânlarımızla, dualarımızla ve dilhun olan yaralı gönüllerimizle onların yanında olabildik mi?

Bayram kutlamayı asıl, İslâm diyarlarında akan Müslüman kanı durduğu zaman hak etmiş olacağız.

Zalimlerin kahrı, mazlumların necatı için gönülden bol bol dua etmek, Allah’a vereceğimiz hesap anında, kardeşlerimiz için yaptığımız güzel bir amel olarak yanımızda olur İnşallah…

Ellerimiz o kardeşlerimizin elleri ile, dualarımız onların duaları ile birleşsin ve ötelerin ötesine ulaşarak, o mazlum ve mağdur kardeşlerimizin üzerine rahmet olarak insin İnşallah.

Bayramsa bayramımız mübarek ola…