Uzmanlar, güneşe karşı uyardı Uzmanlar, güneşe karşı uyardı

Mevsim geçişinin yaşandığı ve kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde salgın hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Soğuk algınlığına yakalanan vatandaşlar da soluğu aktarcılar da aldı. Aktarcı Eren Kayhan ise, şifa deposu olan bazı tarifler verdi. Kayhan, “Zencefil, zerdeçal, havlıcan ve udi hindi karışımı, akciğerler için birebir şifa deposudur. Özellikle Koronavirüs zamanında bu karışım çok kullanılıyordu. Bu karışımın içerisine karabiber, toz tarçın ve çörek otu ekleyerek boğazdaki enfeksiyona son verebilirsiniz. Kış mevsimi ve soğuk algınlığı için birebir olan karışımın ana damarı ise zencefil ve zerdeçaldır. İkisi olmadıktan sonra karışımın bir anlamı olmaz. Çünkü sadece zencefil ve zerdeçal bal ile karıştırıldığı zaman bile şifa deposu olmaya yeterlidir. Yanındaki bitkileri takviye olarak tavsiye ediyoruz. Zencefil ve zerdeçal; bronşit, astım gibi rahatsızlıklara şifa olmasının yanı sıra kanser hastaları için bile kullanılır. Bunların yanında çok fazla şifalı olan bitki çayları da vardır. Yeşil çay, nar çiçeği, çiçek ıhlamur ve ada çayı gibi bitkileri karıştırıp kaynamış suda demlendikten sonra tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelir” ifadelerine yer verdi.

14 YAŞ ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN DİKKATİNE!

Bu tür karışımları 14 yaş altındaki çocukların kullanmasını tavsiye etmediklerini vurgulayan Kayhan, 5-14 yaş aralığındaki çocukların bitki karışımlarını normal bir yetişkine göre daha az dozda kullanması gerektiğini söyledi. Kayhan, “Çünkü o yaş aralığında tam oturmamış bir bağışıklık sistemi söz konusu olduğu için dışarıdan çok fazla takviye yapmak doğru olmaz” dedi.

EN PAHALISI TOZ TARÇIN!

Şifa deposu ürünlerin fiyatlarından da bahseden Kayhan şunları kaydetti, “Zencefilin kilosu 150 lira, zerdeçal 150 lira, havlıcan tozu 150 lira, toz tarçın 350, karabiber 250 lira, çörek otu 150 liradır. Bu fiyatlar vatandaşa çok pahalı gelmiyor. Zaten aralarında en pahalı olan sadece toz tarçın var. Çünkü toz tarçının ülkemize gelme maliyeti yüksek olunca bu da fiyata yansıyor.”

Kaynak: TUBA KAYA