Bir başka bakıyorum sana Karatay.

Bir başka…

Sen bir başkasın, gönlümde ve dilimde.

Sen Sultan Selim önünde, yerli yerinde…

Sen sultanlar şehrinin kalbi, sen medeniyet şiiri,

Sen ki hoşgörünün beşiği, tevazunun başşehri…

Sen gönül dolaş, dost ol Mevlana ve Şems ile.

Sen ara bul, kavgalara son ver Emir Karatay ile…

Diriliş sensin, direniş sen, şahlanış sen.

Aklım sensin, fikrim sen.

Karatay, bir başkasın…

Sen ki, rüzgârında neşe, yağmurunda umut, toprağında bereket…

Gönül senin, yarınlar senin, ati senin olacak elbet.

Sen ki, çocuklarını mutlu koşturursun yarına,

Sen ki gençlerini umutla baktırırsın ufkuna.

Senin toprağında kadınların merhametli ana,

Senin sınırlarında adamların mert yürekli baba.

Bir başka bakıyorum sana Karatay, bir başka…

Dönmem senin yolundan, adın yüreğimde sevda…

Mirasın, emanetin omuzumda büyük bir dava.

Tarihimsin sen. Geçmişim sen, geleceğim sen.

Gönle giren sen, gönül dolaşan sen, gönül kazanan sen.

Bir başka Karatay… Bir başkasın sen. Evet, yazımıza Karatay için yazılmış güzel bir şiir ile başladık...

Türkiye’nin hem tarihî hem de doğal güzellikleri bakımından en önemli şehirlerinden biri olan Konya’nın yeni ve modern termal tesisi Karatay Termal misafirlerini ağırlıyor.

Üstelik bu güzel tesis Türkiye’nin en çok turist ağırlayan müzelerinden biri olan ve tüm dünyaya hoşgörü felsefesini ulaştıran Hz. Mevlana’nın kalbi olan Mevlana Müzesi’ne 53 km mesafede yer alıyor. Hz. Mevlâna’nın şehri, tarımın başkenti ve sanayi merkezi Konya, inanç turizminden sonra sağlık turizminde de iddialı…

Hz. Mevlana'nın “İsfahan’dan çıktım, çektim besmele, hamd-ü senalar olsun geldim İsmil’e” sözleriyle bölgede Mevlana Hazretlerinin yaşamı boyunca şifahanelere su götürdüğü o dönemden bugüne bu alandaki suyun pek çok hastalığa şifa olduğu biliniyor.

Karatay Termal Tatil Köyü’nün termal suyu da mineralizasyon bakımından 3100 seviyesinde. Kahverengi özelliği de bulunan su, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin araştırmaları sonucunda şifa kaynağı olduğu, romatizmal hastalıklar başta olmak üzere ameliyat sonrası ağrılara ve bel-boyun ağrılarına, özellikle de birçok cilt hastalığına çok iyi geldiği belirtiliyor.

İsmil Mahallesi’nde daha önce de kaplıca hizmeti sunuluyordu ancak bu kadar modern ve konforlu değildi. 12 yıl Karatay Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Hançerli görev süresi boyunca adeta Karatay’ın çehresini değiştirdi. Verimli kullanılmayan İsmil Termal Tesislerinin yenilenme çalışmalarına imza attı. Bu çalışma ile İsmil ve Konya halkı oldukça heyecanlandı. Başkan Hançerli’nin 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde aday olmaması üzerine aday gösterilen Hasan Kılca tesisin kalan kısmını tamamlayarak Konya’nın ve Türkiye’nin hizmetine sundu. Konya artık Karatay Termal Tatil Köyü ile termal konusundaki iddiasını ve başarısını diğer şehirlere de gösterecek.

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 5 Ağustos’ta hizmete giren Karatay Termal Tatil Köyü’nün resmî açılışı cumartesi günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Konya Protokolünün katılımı ile gerçekleşti. Bizler de tesisin açılış heyecanına ortak olmak amacıyla Konya’da beraber görev yaptığımız meslek büyüklerimiz ve muhabir arkadaşlarımız ile programa katıldık. Açılış öncesinde ve sonrasında tesisleri gezme imkânına sahip olduk. Tesisin Konya turizmine ve ekonomisine katkısını düşündükçe enerjimiz ve morallerimiz oldukça yükseldi. Hizmet vermeye başladığından bu yana Karatay Termal Tatil Köyü Konyalılar başta olmak üzere çevre illerden vatandaşların yoğun ilgisine mazhar oldu.

Karatay Termal Tatil Köyü Adana, Mersin, Niğde, Aksaray ve Karaman gibi önemli iller ile birçok ilçeye komşu konumunda yer alıyor. Karatay Termal Tatil Köyü inşallah yakın zamanda Konya başta olmak üzere bölge için önemli bir şifa ve yaşam merkezi olacak. Konyalılar olarak bu tesisin tanıtımına katkıda bulunmalı ve tesisi desteklemeliyiz.

Karatay Termal Tatil Köyü ile inşallah Konya’mız kısa zamanda içerisinde siyasi partiler, STK’lar, Odalar ve Borsalar, kamu kurumları için kamp alanı olacak. Bu etkinlikler ile Konya ekonomisi güçlenecek, Konya’da istihdam artacak. Özellikle ova mahalleleri Sakyatan, Ovakavağı, Yarma, İsmil, Beşağıl, Merdivenli, Hotamış’ta yaşayan vatandaşların istihdamının yanı sıra Termal Tatil Köyüne gelecek misafirlerin evlerine dönüşlerinde doğal ürünlere ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Doğal ürünlere olan ilgi de Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalleye dönen bu yerleşim yerlerinden Konya başta olmak üzere çevre illere de göçü engelleyecektir.

Bu örnek ve güzel tesisleri Konya’ya kazandıran Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Hançerli ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkürler ediyorum. Bu güzel tesisin açılışı ve tanıtımı için yoğun çaba sarf eden, kusursuz organizasyona imza atan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı, Başkan Yardımcılarını, Basın ve Yayın Müdürü Kemalletin Nokta ve Basın Yayın Müdürlüğü’nün kıymetli personellerini, Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Macit ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personellerini, Kültür İşleri Müdürü Mehmet Karaca ve Kültür İşleri Müdürlüğü personellerini kısacası Karatay Belediyesi’nin tüm personelini, bu güzel tesiste alın teri döken işçileri ve yüklenici firmayı yürekten kutluyorum. Haydi, şifa için Karatay Termal Tatil Köyüne…

MURAT KURUM KONYA’NIN BİR DEĞERİ

Muhalefet partilerinin dahi eleştirmek için eksik bulamadığı deprem ile ilgili çalışmalarda bakanlar her an ya arama kurtarma alanlarında ya depremzedelerin içinde ya da yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde bulundu. Deprem ve sel felaketlerinde olay yerinden ayrılmayarak, operasyonel tavır ve kabiliyetle olası istenmeyen olayları önlediler.

Sayın Bakan kıyılarda, şehirlerde kaçak yapılara karşı mücadele kararlılığını sürekli vurguluyor... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir haftalık aranın ardından yeniden Konya'ya geldi. Murat Kurum, Konya'da Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan Karatay Termal Tatil Köyü'nün açılışını yaptı. Konya’da birçok ziyaret yaptı. Bakan Kurum Konya'yı benimseyen, hizmet eden bir isim. Mehmet Keçeciler'den sonra ismi unutulmayacak bir Bakan. Sadece Konya için değil, Türkiye için çalışan bir isim. Bakanımızla ne kadar gurur duysak az.

Bakanımız aynı zamanda iyi bir Konyasporlu. Konyaspor'a destek olan siyasetçilerimizden birisi. Bu destek Konyaspor'a güç verecektir. Sayın Bakanım yolunuz ve bahtınız açık olsun inşallah…