Selçuklu Belediyesi Türkiye’de ve Konya’da örnek olmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Konya'da ilk, Türkiye’de ise sayılı spor tesislerinden biri olacak ve olimpiyatlara sporcu yetiştirilecek Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’nin tanıtımını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Başkan Pekyatırmacı spora ve sporcuya 250 Milyon TL yatırım yapıldığına dikkat çekti. Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi ile ilgili bilgiler de paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “Sancak Mahallemize yapılacak merkezimiz 22.858 m² bina alanı ve 15.630 m² açık saha alanı ile toplam 18 farklı spor branşında spor yapma imkânı sağlayacak. Havuzlarda aynı anda yaklaşık 150 öğrenci eğitim alabilecek. Diğer salonlarda antrenman süresine bağlı olarak her birinde en az 20 sporcu aynı anda olmak üzere en az 200 sporcu salonlarda olacak. Atletizmde aynı anda 150 sporcu rahatlıkla aktivitelerini yapabilecek. Tüm bu spor faaliyetleri sabah ve akşam olmak üzere iki seans olarak düşünülürse Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’mizde bir günde en az 1200-1500 sporcu eğitim alabilecek. Merkezimiz, bu kadar çok branşı bir arada barındıran ülkemizdeki nadir tesislerden birisi olmakla birlikte, sporcu yetiştirmeyi amaçlayan en kapsamlı tesis olacak. Sportif faaliyetlerin yanı sıra farklı özellikleriyle de dikkat çeken merkezimiz, Türkiye’nin ilk Yeşil Sertifikalı (LEED) Sporcu Yetiştirme Merkezi olacak. Merkezimizde enerji kullanımını en aza indirecek, gün ışığından en üst seviyede yararlanmayı sağlayacak bir tasarım uygulandı. Kendi enerjisinin yüzde 90’ını çatısında kurulu olan Güneş Enerji Sistemi ile güneşten temin eden, böylece yıllık 350.000 kw/saat enerji tasarrufu sağlayan bir tesis olacak. Merkezimizde geceleri ışık kirliliği yaratmayan aydınlatma sistemleri ile enerji tasarrufu için LED armatür kullanımı yapılacak” ifadelerini kullandı. Selçuklu’ya Pek Güzel Şeyler kazandıran Başkan Ahmet Pekyatırmacı ve ekibini kutluyorum.

TEDBİRİ YAY, VİRÜSÜ YAYMA

Geçtiğimiz günlerde yeniden artan koronavirüs vakalarına karşı Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi “Tedbiri yay, virüsü yayma” adlı bir farkındalık videosu yayınladı. Yayınlanan video kısa sürede büyük beğeni aldı. Videoda şu ifadelere yer verildi, “Üretimin sağlıklı devam edebilmesi için ‘Tedbiri yay, virüsü yayma!’ Maske, mesafe, hijyen. Yaşatmak için yaşamını feda eden tüm sağlık çalışanlarına minnettarız! Bu güzel farkındalık çalışması için Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve ekibine teşekkür ederim. Mücadele bitmedi, sürüyor. Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına ve diğer önlemlere uymaya devam edelim. Birlikte Başaralım…

AİLELER KUŞATILDI, TEMELİNDEN SARSILDI

Son yıllarda ne yazık ki aile kavramı ciddi yara alıyor. Aileler kuşatıldı, temelinden sarsıldı:

Babalar; siyaset ve futbol

Anneler; magazin

Ergenler; Tiktok

Bebek ve çocuklar; YouTube batağına düştü.

Unutmayalım ki toplumun çöküşü aileden başlar. Bizi Avrupa’dan, Amerika’dan güçlü kılan kültürümüz ve aile yapımızdır. Çin’de ortaya çıkan virüsten korktuğumuz kadar, kültürümüzün, aile yapımızın bozulmasından korkmuyoruz. Koronavirüs için alınan önlemler devletimizin büyüklüğünü, yüceliğini gösteriyor. Lakin göz göre göre koca bir nesli zehirliyorlar. Virüsten daha sessiz, daha tehlikeli olan; kültürümüze, aile yapımıza nüfuz eden, fizyolojik, psikolojik gelişmeleri engellediği bilimsel araştırmalarla ortaya konulan bu kültür virüslerinden bir an önce kurtarmalıyız.