Konya’nın kışı her zaman soğuk geçmiştir ama her kış özlemle beklenilen kar yağışına 2022’de doyduk diye düşünüyorum. Günlerdir ilçesinden merkezine yoğun bir şekilde kar yağıyor. Seyri keyifli, soğuğu tehlikeli, ulaşımı zor kış şartlarında hayat bir şekilde devam ediyor. Günlük yaşantının sorunsuz geçmesi için Konya’nın bütün belediyeleri bir haftadır emek harcıyor. Hal böyleyken tuzlama çalışmalarından tutunda kaldırım temizliğine kadar makine ve insan gücü seferber olmuş durumda. Belediye çalışanları gece gündüz demeden sahada.

Yazın güneşin altında kışın soğuklarda onları her yerde görmek mümkün. Görüp öylece yanlarından geçmekse münasip değil. Münasip olan ufacık bir tebessümle selam vermek, işlerini yapmalarına engel olmamak ve kolay gelsin diyerek nefes aldırmaktır. Bizim yapabileceğimiz şeyler çok sınırlıyken işverenin işçinin hakkını verdiğini bilmek de bir o kadar sevindirici. Konuyla ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay görevi başında üstün çaba harcayan, yorulan, ter döken kardeşlerimize kıymet verdiğini göstererek şubat ayında ikramiye vereceklerini açıkladı. Ben haberi duyunca çok sevindim. Çünkü biliyorum ki her gün rengarenk kıyafetleriyle sabah işe giderken otobüste, yolda; akşam eve dönerken sahada, yan koltuğumda gördüğüm abiler ablalar da sevindi.

Yine bugün işe gelirken çok güzel bir sahneye şahit oldum. Tramvay bekliyordum Alaaddin Tepesinden ellerinde küreklerle kayarak aşağıya inen belediye işçilerini gördüm. İşlerini severek yapan ve aynı zamanda şartları değerlendiren işçiler benim günümü güzelleştirdi. Bizim için çalışan birileri var unutmayalım…