Evrensel yasalara uyumlu olmayan hiçbir ruh olgunlaşmaya ulaşamaz. Bu yasaları bilmek ve hayatımıza uygulamak hepimizin yararına olacaktır.

Hayatımızın amacını öğrendikten sonra uymamız gereken evrenin yasaları vardır bu yasaları öğrenerek ve onları kullanarak amacımızı gerçekleştirme yolunda daha emin adımlar atabiliriz. Bahsettiğim evrensel yasaları başlıklar halinde ele aldım ama içlerinden sadece birine değinmek istiyorum.

-Esneklik yasası

-Seçimler yasası

-Sorumluluk yasası

-Denge yasası

-Süreç yasası

-Kalıplar yasası

-Disiplin yasası

-Kusursuzluk yasası

-Şimdiki an yasası

-Yargısızlık yasası

-İnanç yasası

-Beklentiler yasası

-Dürüstlük yasası

-Yüksek irade yasası

Bence “Seçim Yasası” en önemli yasalardan birisidir ve oldukça hassastır. Bu konu üzerine asırlarca düşünüldü, yazıldı, çizildi, özgür iradenin olup olmadığı sorgulandı. Gerçekten “özgür irade var mı?” Eğer özgür irade gerçekten varsa neden herkes kullanamıyor?
Özgür iradeye sahip bir varlık olarak insan, evrensel gelişmeleri ve olayları seçimleri ve istekleri doğrultusunda değiştirip şekillendirebilme gücüne sahiptir. Ancak bu değiştirebilme kabiliyeti varlığın tekamül ve bilinç seviyesiyle orantılıdır. Kişi ne kadar yüksek bilinç seviyesinde ve olgunluktaysa o kadar irade yasasını kullanma ve hayatı/olayları şekillendirebilme gücüne sahiptir.
Özgür irade yasası herkesin sahip olduğu ama bunu gerçekleştirmek için belli bir çabanın ve bilincin gerektiği bir yasa. Ayrıca seçimlerimizin sorumluluğunu alabilmeyi öğretir bize. Yasayı ancak farkındalığı ve bilinci yüksek kişiler yapıcı ve doğru şekilde kullanabiliyor. Çünkü kamil olan insan isteklerinin sorumluluğunu alır ve kimsenin ruhsal gelişimine zarar vermeyecek şekilde kararlar alır. Yasadaki hassas nokta da tam olarak bu! Allah kime neyi ne zaman vereceğini çok iyi bilir! Bizden istediği ise “yasaları keşfedecek, doğru kullanacak seviyeye gelmemiz ve seçimlerimizin sorumluluğunu almamız”. Bu seviyeye geldiğimizde seçimlerimiz, dualarımız, isteklerimiz akış içinde gerçekleşmeye başlayacaktır. İyi niyetle istenen istekler ise olması gerektiği şekilde ve olması gereken zamanda olacak, kimseye zarar vermediği gibi bütünün de hayrına olacaktır.
Dan Millman’ın “Hayatınızın Amacı” adlı kitabında yasa için şunları yazıyor: “Seçimler Yasası, koşullarımıza nasıl tepki göstereceğimizi seçme gücümüze ve sorumluluğumuza işaret eder. Bu yaşadığımız sürece asla yitirmediğimiz bir güçtür. Çarpık ve sınırlayıcı inançlarımız ne kadar az ise, seçim gücümüz o kadar büyük olur.”

Bizlere bahşedilen yaratıcı enerjimizi, seçimler yasası gereği, pozitif veya negatif yönde kullanma yetkisi de bizlere verilmiştir. Bu sebepten, kendimizi ifade etme ve yaratıcı enerjimizi kullanırken yukarıda da bahsettiğim gibi, pozitif veya negatif yollar seçebiliyoruz. Diyelim ki para, para bir enerjidir, biz parayı hayır işlerinde kullanabildiğimiz gibi, birilerine güç göstergesi olarak da kullanabiliriz. Burada seçim sadece bize kalmıştır… Yaratıcı enerjimizi pozitif yönde kullanırsak hayatımızın gidişatını tamamı ile değiştirebiliriz… Unutmayın, hayatınızın dümeni sizin elinizde!