Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan seçimlere artık sayılı günler kaldı. Nefesler tutuldu ve herkes 24 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerine ve Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. 24 Haziran Pazar günü kelimenin tam anlamıyla Türkiye geleceğini oylayacak. Bu seçim birçok açıdan önem taşıyor. Bu seçimlerle birlikte geçen yılki referandumda kabul edilen anayasa değişiklikleriyle getirilen “Cumhurbaşkanlığı Sistemine” geçiş tamamlanmış olacak. Mart ayında kabul edilen ve kısaca “ittifak yasası” olarak da bilinen kanun değişikliği de ilk kez bu seçimde uygulamaya girecek. Bu düzenleme ile seçimde ittifak kuran partiler, yüzde 10’luk seçim barajından da muaf olacak. Milletvekili Seçimlerinde ittifak grupları arasında; iktidar kanadında “Cumhur İttifakı (AKP-MHP- BBP )”, muhalefet kanadında ise “Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi, Demokrat Parti” yer alıyor.Seçimlere kısa süre kalırken partiler ve adaylar sahada çalışmalarına başladı. Adaylar gece gündüz seçmenlerle buluşarak partilerin seçim vaat etlerini aktarıyor ve illerin milletvekili olabilmek için destek istiyor. Ancak seçimler yaklaşırken sosyal medya adreslerinde, arkadaş topluluklarında siyaset konuşulması sebebi ile şu konuşmalar gerçekleşiyor.  Seçimlerde ipi kim göyüsler? Cumhurbaşkanı kim olur? Meclise kaç siyasi parti girer? Milletvekili dağılımı nasıl olur?. Tüm bu soruların cevabını 25 Haziran sabahı alacağız…  Fakat benim belirmek istediğim konu sosyal medya adreslerinde arkadaşların, akrabaların birbirlerin görüşlerine yönelik kullandıkları üsluplar.

Gelin Bu seçim Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nu örnek alalım. Ne diyordu Muhsin Başkan; Benim için Kürt, Türkmen, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Boşnak yok! Benim için Yaratılanı severim yaratandan ötürü anlayışıyla insan var karşımda. Yine cennet mekan Muhsin Başkan seçimler için ne diyordu; Seçimler kavga aracı olmasın! Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gider ama;  Siz akraba olarak, komşu olarak birlikte yaşamak zorundasınız. Hiçbir zaman üslubunuz yüz yüze bakmaya engel olmamalı... 24 Haziran seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Gelin 24 Haziran seçimlerini insana yakışır bir üslupla kırıcı ve ötekileştirici olmadan barış içerisinde geçirelim. Ramazana denk gelen bu propaganda sürecinde her şeyden önce kul hakkını önceleyelim, kendimize yapılmasını istemediğimiz davranışları karşımızdaki insanlara da göstermeyelim

TEBRİKLER KONYA SMMM ODASI

Hafta içerisinde gazetemizin mail adresine Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’dan bir mail düştü. Bizlerde işimizi gereği maili inceledik. Gelen mailde Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) her yıl düzenlendiği geleneksel iftar yemeği organizasyonunu bu yıl yapmama kararı aldı. İftar yemeği yerine bu Ramazan’da üyeler adına şehit aileleri ile muhtaçlara yardımda bulunulanacağı ifade ediliyordu. Konya SMMMO bu Ramazan ayında anlamlı bir kararın altına imza attı. Başkan Seyit Faruk Özselek, toplam 2 bin 350 üyeye yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği organizasyonunu bu yıl yapmama kararı aldı. İftar daveti yerine üyeler adına şehit aileleri ile muhtaçlara yardımda bulunulması kararlaştırıldı. Karar cep telefonu mesajlarıyla üyelere bildirildi.

Üyelere gönderilen mesajda, "Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle her yıl düzenlediğimiz geleneksel iftar yemeği organizasyonumuzu şehit aileleri ve ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla bu yıl düzenlemiyoruz. Bunun yerine sizler adına, ilgili yardım kuruluşları aracılığıyla yardım yapılacaktır. Bu vesile ile Ramazan ayının ülkemize ve İslam Alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dileriz" denildi. Bu anlamlı karar ile başta Konya SMMM Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek ve Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum.

Selametle kalın…