Konya'ya da gelecek Anadolu  Dostluk Rallisi'nde son durum!
Konya'ya da gelecek Anadolu Dostluk Rallisi'nde son durum!
İçeriği Görüntüle

SEÇİM TARİHİ NETLEŞTİ: 2028’E KADAR SANDIK YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği kritik görüşmenin detaylarını paylaşan Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, kamuoyunda merak edilen erken seçim iddialarına açıklık getirdi. Görüşmeden edindiği izlenimleri aktaran Tayyar, iktidarın tüm planlarını ve ekonomi politikalarını erken bir seçim ihtimaline göre değil, normal tarihi olan Nisan 2028’e göre şekillendirdiğini belirtti. Bırakın önümüzdeki yakın dönemi, 2027 yılında dahi bir seçim atmosferinin öngörülmediğini vurgulayan ünlü gazeteci, siyasi kulislerdeki erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu.

ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK 3 TEMEL ÖNCELİK: KİRA, GIDA VE ULAŞIM

Dar ve sabit gelirlilerin durumuna da değinen Tayyar, hükümetin sadece maaş ve ücret artışlarına odaklanmak yerine doğrudan alım gücünü yükseltmeyi hedefleyen farklı bir anlayışı benimsediğini ifade etti. Bu kapsamda hayat pahalılığının temelini oluşturan kira, gıda ve ulaşım giderlerine doğrudan müdahale edileceğini aktardı. Kiralardaki yükselişi dizginlemek adına 750 bin sosyal konut projesinin hayati önem taşıdığını belirten Tayyar; gıda tedarik zincirinin yeniden düzenleneceğini, ulaşımda ise maliyet artışlarının önüne geçmek için "değerleme oranı" sınırı getirileceğini duyurdu.

DAR GELİRLİYE YENİ DESTEK PAKETİ YOLDA

Ekonomik reformlar kapsamında sosyal adalet adımlarının da atılacağını kaydeden Şamil Tayyar, Gelir Tamamlayıcı Destek Programı’nda (GETAD) son aşamaya gelindiğini müjdeledi. Toplumun en dezavantajlı kesimlerine aylık ilave ödeme yapılmasını öngören bu yeni sistemin yeni yılla birlikte hayata geçebileceğini ifade etti. Benzer ölçeklerin bayram ikramiyesi gibi mevcut uygulamalara da entegre edilerek imkanların doğrudan düşük gelirli gruplara aktarılacağını belirten Tayyar, istihdam ve finansmana erişimi kolaylaştıracak yeni destek paketlerinin de yolda olduğunu söyledi.

MUHALEFET KAVGA EDERKEN İKTİDAR SÜRPRİZLERE HAZIRLANIYOR

Siyasi tablonun genel bir değerlendirmesini yapan Tayyar, muhalefetin kendi içindeki tartışmalarla vakit kaybettiğini, iktidarın ise toplumu rahatlatacak sağlam bir hazırlık süreci yürüttüğünü savundu. Ek önlemler ve sürpriz hamlelerin Cumhurbaşkanlığı inisiyatifinde olduğunu hatırlatan deneyimli gazeteci, önümüzdeki yeni dönemin her türlü sürprize açık olduğunu ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yerleşik tüm ezberlerin bozulacağını iddia etti.

Muhabir: Tülin Şeker