Yeni yıla daha sağlıklı bir başlangıç yapın. Bu yıl her yıllardan daha çok ihtiyacımız olan sağlık getirsin hepimize. Sağlıklı yıllar.

Yılın başıyla birlikte artık daha sağlıklı günlere ihtiyacımız var. Bağışıklığı güçlendirmek, daha zinde kalmamız için daha sağlıklı beslenmemiz gerekiyor. Evlerimizde ailemizle birlikte geçireceğimiz ve bol bol kendimize vakit ayırabileceğimiz karantinalı günlerde kendiniz için sağlıklı beslenmeyi de hayat kurallarınıza ekleyebilirsiniz. Keza şu sıralar maske, mesafe ve hijyenden sonra, sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve fiziksel aktivite bu günlerimizde sağlığımız için olmazsa olmazımız oldu. Daha sağlıklı, bağışıklığı güçlendirici ve vücudumuzun da bu süreç de evlerimizdeyken arınma detoksuna hepimizin ihtiyacı var.

Aslında her daim savunduğumuz sağlıklı beslenmenin dışında daha farklı yöntemlerle ilerlemeden güne her zamankinden daha geç bir kahvaltıyla başlayabiliyoruz. Hem yılbaşı hem de sağlığımız için evde geçirecek olduğumuz bu süreç de kendinize iyi bakın. Brunch tarzında daha geç kahvaltılar gününüzün iki ana öğünle kapatabilmenizi sağlıyor. Bunun yanında gece atıştırmalıklara fazla yönelmemeniz için bu 3-4 günlük süreç de gün içinde 1-2 kez küçük ara öğünler yapmanızda da fayda var.

Bu süreç de evlerimizdeyken sindirimi daha kolay besinleri tüketmek bizim avantajımıza olacaktır. Yılbaşının telafisini nasıl yapabiliriz çok yedim tüm gün aç kalmalıyım diyerek geçirenlerdenseniz metabolizmanızı yavaşlatıp, hata yaptığınızı söyleyebilirim. Aç kalmadan küçük öğünlerle gününüzü bitirin.

Güne büyük bir bardak suyla başlayın. Ardından yapılacak olan kahvaltı sizi tok tutacak peynir, yumurta, ceviz gibi besinlere ek olarak yeşillik, bitki çayı ve meyve tercih edebilirsiniz. Ya da başka bir tercih olarak, yapılacak olan smothilerle gününüzü şenlendirebilirsiniz. Evde bulunan yeşilliklerle (maydonoz,ıspanak) sevdiğiniz meyvelerle (ananas veya elma) içerisine ekleyeceğiniz zencefil yada tarçınla kefir veya ayranda ekleyerek kahvaltınızı yapabilirsiniz. 3-4 saatlik süreçten sonra akşam yemeğine daha süreç varsa bitki çayınızla birlikte yağlı tohumlardan tercih edebilirsiniz. Akşama içinizi ısıtacak unsuz bir kase çorba, yanında da büyük bir kase mevsimine uygun yeşilliklerle salata ve yoğurt tercih edebilirsiniz.  Sonrasındaki 2 saatlik süreçten sonra tercihen istediğiniz meyveyle son öğününüzü yapabilirsiniz. Akşam yatmadan 3 saatlik dilimde de sindiriminiz için tüm yeme işlemlerini bitirin.

Gün içinde size eşlik edecek  2-2,5 litrelik sularınızı aromalandırarak detoks suları hazırlayabilirsiniz. İçerisine eklenecek elma, limon, maydanoz ve zencefil bu süreç de sularınıza aroma katabiliriz. Gün içinde bedensel yorgunluğunuzu evde yapacağınız hareketlerle kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Evde aynanın karşısında yapacağınız hareketler olduğunuz yerde yapacağınız 20-30 dakikalık yürüme hareketleri size iyi gelecektir. Tuzlu besinlerden bu süreç de uzak durun.

Yılbaşıyla birlikte yediğiniz fazla besinleri telafi etmenin tam vakti. Yeni yıla sağlıklı beslenerek girelim. Hepimiz için sağlık getirecek bir yıl olsun.