Arsa tahsisi Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan yapımı ise Şakalak Tarım A.Ş tarafından üstlenilen 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Yazır Mahallesine kazandırılan sağlık merkezinin açılışına; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Şakalak Tarım Şirketi Kurucusu Yusuf Genç, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ak Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem ve Tahir Akyürek, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, sağlık merkezi çalışanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

BAŞKAN PEKYATIRMACI, YENİ SAĞLIK MERKEZLERİNİN MÜJDESİNİ VERDİ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi sakinlerinin, başta sağlık alanı olmak üzere yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Başkan Pekyatırmacı, ‘’Geçen ay Hocacihan mahallemizde 58 No’lu Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını gerçekleştirmiştik, kısa süre önce de Ardıçlı TOKİ yerleşkesine Acil Sağlığı Hizmetleri İstasyonu için İl Sağlık Müdürlüğümüzle protokol imzalamıştık. Bugün de ülkemizin en fazla nüfusa sahip Yazır ilçemizde, Selçuklu Belediyesi olarak arsa tahsisinde bulunduğumuz ve hayırsever iş insanımız Yusuf Genç’in yapımını üstlendiği tamamlanan 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Protokolü imzalanan merkezlerle birlikte Selçuklu Belediyesi’ndeki sağlık merkezleri sayısı 21’e yükselmiş olacak.’’ dedi. Açılışı gerçekleştirilen sağlık merkezi hakkında bilgi veren Başkan Pekyatırmacı, ‘’642 metrekare alana sahip olan iki katlı merkezimizde 10 muayene odası, 2 tıbbi müdahale odası, 2 adet gebe izleme ve üreme sağlığı odası, 3 aşılama ve bebek- çocuk izleme odası, 1 adet emzirme odası, laboratuvar ve mutfak bulunuyor’’ şeklinde bilgi verdi. Sağlık merkezinde 4 aile hekimi, 4 aile sağlığı çalışanı, 2 yardımcı sağlık personeli ve 1 hizmetli personelle göreve başlandığını ve ihtiyaç halinde aile hekimi sayısının 10’a kadar çıkarılabileceğine değindi. İlçenin bölge ihtiyacına göre yeni eserler ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, ilerleyen süreçlerde Kılıçarslan ve Bedir mahallelerine de aile sağlığı merkezi açılacağının müjdesini verdi.

KONYA MODELİ SAĞLIK ANLAYIŞI

Şakalak Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Genç, yaptıkları hayrın kabul olmasını temenni ederek gelen tüm misafirlere teşekkür etti. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’ta yaptığı konuşmada, ‘’Devlet- millet kaynaşmasının örneklerini bugün burada bir kez daha, hayırseverimiz Yusuf Genç’i anne ve babası adına yaptırmış olduğu 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışıyla yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’nın bu arsayı temin etmesiyle, hep birlikte bu güzel sonuca ulaştık. Sağlık yatırımlarında ‘Konya Modeli’ dediğimiz sistemi, her gün bir örneğini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda en büyük destekçimiz olan Selçuklu Belediyemiz gerek arsa temini gerek sağlık tesislerinin yapımı konusunda çığır açıyor. Yaptığı sağlık merkezleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, sağlıklı yaşam merkezleri ve toplum ruh sağlığı merkezleri için Sayın Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu hayra vesile olan hayırseverimize de bakanlığımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Hayırsever Yusuf Genç: “Konya için hayırlı olsun”

Hayırsever, Şakalak Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Genç, Aile Sağlığı Merkezinin hayırlı olmasını dileyerek şu şekilde konuştu; “Başından itibaren Belediye Başkanım Ahmet Bey, Sağlık Müdürüm Mehmet Bey’in destekleriyle bu eseri yaptık. Konya için hayırlı uğurlu olsun.”

Prof. Dr. Mehmet Koç: “Sağlık sisteminde Konya model”

Sağlık sisteminde Konya’nın model illerden olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Devlet, millet kaynaşmasının örneklerinden birini daha bugün yaşıyoruz. Hayırseverimiz Yusuf Genç Beyin anne ve babası adına yaptırmış olduğu 87 No’lu Nezahat Yaşar Genç Aile Sağlığı Merkezimizin açılışına hoş geldiniz. Belediye Başkanımız bu sağlık ocağımızın arsasını temin etti ve biz de vesile olduk. Hep birlikte bu güzel sonuca ulaştık. Biz sağlık yatırımlarına Konya modeli dediğimiz sistemi her gün bir örneği ile artık hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda en büyük destekçilerimizden birisi Selçuklu Belediye Başkanımızdır. Yaklaşık 3 hafta önce 58 No’lu Hoca Cihan Aile Sağlığı Merkezimizi açtık. Dün Seydişehir de yine bir hayırseverimizin yaptıracak olduğu Aile Sağlığı Merkezimizin temelini attık. Bu alanda gerçekten çok büyük mesafeler kat ettik. Bir kitapçığımız oluştu ve Selçuklu Belediyemiz bu konuda gerek arsa temini, gerek sağlık tesislerinin yapımı konusunda büyük destekler veriyor. Aile Sağlığı Merkezleri yapımı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri yapımı, Sağlıklı Hayat Merkezleri yapımı ve en son da Toplum Ruh Sağlığı Merkezini, Selçuklu Belediyemiz hem ilçemize hem ilimize kazandıracak. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Katılımlarınıza teşekkür ediyorum. Allah bu birlik, beraberliğimizi bozmasın ve sağlıkta dönüşümü bu şekilde devam ettirelim. Hayırseverimize, özellikle bakanlığımız adına ve kendi adıma çok teşekkür ederim. Allah hayrını kabul etsin.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı “Daha konforlu bir hizmet verilecek”

Yapılan Aile Sağlık Merkezi ile daha konforlu bir hizmet verileceğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Burada güzel bir iş birliğinin esere dönüşmüş halinin açılışını birlikte yapacağız. Bu vesileyle Yaşar Genç kardeşimizin adı yaşayacak. Yereldeki bu güzel iş birlikleri hemşerilerimizin, bu bölgede yaşayan insanlarımızın hizmetini güzelleştirmeye iyi bir örnek. Belediyemizin arsa üretmesinden, İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki Halk Sağlığı Başkanımızın ve ekibinin çalışmaları, çok değerli Yusuf abimizin bu büyük maddi desteğiyle eser ortaya çıktı. Buradaki sağlık çalışanlarımız daha konforlu bir şekilde gelen hastalara hizmet sunacaklar. Mahallemiz büyüyor. Şehrimizin en kalabalık mahallesi, daha da kalabalıklaşacak. İhtiyaç halinde de bu hizmetler yürüyecek. Şehrin huzuru, uyumu insanlarımıza hizmetin, bereketini ortaya koyuyor. Ben bu vesile ile değerli Selçuklu Belediye Başkanımıza, İl Sağlık Müdürümüze, Hayırseverimiz Yusuf Genç abimize ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Sağlık, afiyet huzurla hizmetlere devam etsinler inşallah.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem: “ Özel hastane sanıyorlar”

Yazır Mahallesine kazandırılan sağlık merkezini vatandaşların özel hastane zannettiklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, hizmeti kazandıran iş insanı Yusuf Genç’e şunları söyledi: “Selçuklu Belediye Başkanımızın katkılarıyla Yazır Mahallesinde önemli bir eser ortaya çıkardılar. Yusuf Genç Ağabeyimizi ve ailesini de kutluyoruz. Bizim inancımız geriye üç şeyin kalacağını söylüyor. Bir sadaka-i cariye, iki hayırlı ilim ve dua eden hayırlı evlat. Siz inşallah hayırlı evlatlarınızın yanında bir de böyle bir sadaka-i cariyeyle taçlandırdınız. Büyük bir firmasınız. Birçok kişiye ekmek kapısı olarak da Konya’nın bir markası olarak hizmet ediyorsunuz. İnşallah bu hizmetinizden daha büyük bir hayra ve daha büyük bir okula da imza atarsınız. Sizin adınızın, ailenizin adının geçeceği her yer şereftir. O bakımdan Allah bol kazançlar versin. Allah size hayırlı ömürler versin. Bu paylaşım milletin adına olduğu için çok değerlidir. Belediye Başkanımız okul, sağlık ocağı birçok yatırımda öncülük yapıyor. Gelen hastalar özel hastanemi diye bir çekiniyor, sonra anlıyorlar. Böyle güzel bir hizmet olarak devamı önemlidir. Yusuf ağabeye ve belediye başkanımız Ahmet Bey’e tekrar teşekkür ederim.”

Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek: “Sağlıkta devrim yaptık”

Türkiye’nin sağlıkta büyük yatırımlarda bulunduğunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, “Başkanımızı tebrik ediyorum. Selçuklu’daki başarılı belediyecilik örneklerine, eserlerine çok yeni katkılarda bulunuyor. Belediye Başkanımızı dinlerken bazı muhalefetteki büyükşehir belediye başkanlarının son 3-4 yılda yapamadıklarını Konya’daki belediye başkanlarımız yaptığına şahit oluyoruz. İlçe belediye başkanlarımız bile muhalefet büyükşehir belediyelerinden çok daha fazla hizmet yapmaktalar. Selçuklu bunun örneğidir. Ahmet Bey’in bir dakikada sunduğu hizmetler bile onların üç dört yılda yaptıklarından daha fazladır. Bu da bir Konya ve Cumhur ittifakı farkıdır. Hükümetimiz son 20 yılda sağlıkta hakikaten büyük bir devrim yaptı. Diğer ülkelere örnek oldu. Son dönemde ortaya çıkan pandemi ve sonrasındaki problemlerin çözümü noktasında da sağlık teşkilatımız, Bakanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz gayret gösteriyorlar. Selçuklu ilçemiz büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Konya’mız gelişip güzelleşmeye devam ediyor. Bunda kurumlar arası iş birliğinin ve insanımızın çok büyük bir katkısı var” dilerek sözlerini tamamladı.  Açılış, protokol üyelerinin Şakalak Tarım Şirketi Kurucusu Yusuf Genç’e takdim ettikleri plak ve kurdele kesimiyle sona erdi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Remzi Karaaslan: “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın”

MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, vatandaşa değer verildiği vurgusunu yaparak şu şekilde konuştu; “Hayırseverimiz Şakalak Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Genç’in iş birliğiyle, Selçuklu belediyemizin yapmış olduğu, 87 No’lu Sağlık Ocağının Konya’mıza, Selçuklumuza, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 81 ilde Cumhur İttifakı Belediyeciliğinin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözüyle biz insana nasıl değer verdiğimizi hem belediyelerimizin hem de hükümetimizin çalışmalarında görüyoruz. Allah birliğimizi daim eylesin. 87 No’lu Sağlık Ocağının hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim