Konya Numune Hastanesi 2022 yılı değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi.  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt ile birlikte tüm hastane yöneticilerinin, uzman hekimlerin ve servis sorumlu hemşirelerinin katıldığı toplantı da Numune Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri istatistiksel veriler eşliğinde ele alındı.

‘ŞEHRİN ŞİFA KAPISI’

Konya Numune Hastanesi’nin tarihi, kültürü ve gelenekleri ile şehrin marka hastanesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Numune Hastanemiz, vatandaşlarımızın gözbebeği gibi gördüğü ve yıllardır şifa kapısı olarak başvurdukları bir sağlık tesisi konumundadır. 1250 yatak kapasiteli Konya Şehir Hastanesi tam kapasite ile hizmet sunmaya başlamış olmasına rağmen Numune Hastanemiz, hem pandemi döneminde hem de pandemi sonrasındaki normalleşme sürecinde şehrimizin önemli bir sağlık yükünü kaldırmayı başarmıştır” diyerek temizlik personelinden doktoruna kadar bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘2022 YILINDA 1 MİLYON 398 BİN HASTAYA SAĞLIK HİZMETİ SUNULDU’

Akşehir Devlet Hastanesi'nde ilk anjiyo yapıldı Akşehir Devlet Hastanesi'nde ilk anjiyo yapıldı

610 yatak kapasiteli Numune Hastanesi’nin, 120 poliklinik, 16 ameliyathane ve 1.898 çalışanı ile 2022 yılında 397 bin 907’si acil servisten olmak üzere toplam 1 milyon 398 bin hastaya tedavi hizmeti sağladığının altını çizen Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede 15 bin 307’si özellikli ameliyat olmak üzere toplamda 36.985 ameliyatın gerçekleştirildiğini de açıkladı. Konya Numune Hastanesi’nin kornea nakli gerçekleştiren tek kamu hastanesi olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Koç, hastanede son derece zorlu ameliyatların başarı ile yapıldığını söyledi.

Konya Numune Hastanesi’nde 179’u uzman, 41’i pratisyen olmak üzere toplamda 220 hekimin görev yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Hastanemizde hem uzman doktor hem de 600’ün üzerinde olan ebe ve hemşire sayımızla Personel Dağılım Cetveli (PDC) oranlarında yüzde 85’in üzerlerine çıkmış durumdayız. Bu rakamları geçmiş yıllarda hayal bile etmemiz mümkün değildi. Bu nedenle bizlere personel atamaları da dâhil olmak üzere her türlü konuda destek veren Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan detaylı (acil, poliklinik, ameliyathane, özellikli hizmetler, MHRS vb. ) sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim