Meksikalı bir grup doktor ortopedi alanındaki gelişmeleri takip edebilmek için Konya’ya geldi. Heyet Medova Hastanesi’nde Doç. Dr.  Ahmet Yıldırım öncülüğünde ön çapraz bağ yaralanması ameliyatına girdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Medova Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Doktoru Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, sağlıkta üst düzey İmkanlara sahip olunduğuna vurgu yaptı. Medova Hastanesi’nin bu konuda önemli bir altyapıya sahip olduğuna dikkat çeken Yıldırım; “Şehrimizde her türlü cerrahiyi gerçekleştirebileceğimiz üst düzey bir ameliyathanesi ve üst düzey teknik donanıma sahip hem yoğun bakımlarıyla hem de yataklı servisleriyle çalışması keyifli ve hasta açısından sunumsal hizmeti çok yüksek düzeyde olan bir hastanede çalışıyoruz. Ortopedi kliniği olarak da kadromuzla çok ciddi anlamda farklı ameliyatları yapıyoruz. Bugün de ameliyathanemize misafir olarak Meksikalı öğretim üyesi Prof. Dr. öğretim üyesi düzeyinde doktor arkadaşlar geldi. Diz cerrahisi ve diğer cerrahiler anlamında spor cerrahisi alanındaki ameliyathanedeki farklı vakaları görmeye geldiler. Bize vakalarda eşlik ettiler. Ameliyatın ardından birçok ameliyatın video gösterimi ve sunumu gerçekleştirildi” dedi.

İLGİLERİNİ ÇEKTİ

Ameliyatın ayrıntılarını da paylaşan Yıldırım, şöyle devam etti; “İki tane sporcu hastamızı aldık aslında genç hastayı aldık. Biri ön çapraz bağ yaralanması olan bir hastaydı. Diğeri de diz kapağında büyük bağ hasarları olan ve diz kapağı çıkığı olan bir hastaydı. İkisine de kapalı yöntemle artroskopik yöntem ile yeniden inşa işlemi yaptık. Vakaya dâhil oldular. İzlediler. Özellikle tekniğin ileri düzeyde olması onları şaşırttı. Normalde kullanmadıkları teknikleri gösterdik burada. Şuan dünyanın aslında bu alandaki ön plana çıkan tekniklerini paylaşmış olduk. Vaka süreleri ilgilerini çekti. Kısa sürede bu kadar kapalı ameliyatların yapılması onların ilgilerini çekti.”

TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇOK İYİ

Vakalarda yapılan birçok tekniği gözlemleyen Meksikalı doktorlar işi ustasından öğrenmeye geldiklerini vurgulayarak; “Türkiye sağlık alanında gerçekten çok iyi. Üstatlardan ameliyatlarla ilgili püf noktaları öğrenmeye geldik. İlk vaka ön çapraz bağ ameliyatıydı. Bu vakada özellikle normalde kullanılmayan farklı giriş noktaları kullanılarak vaka çok daha kolay, hızlı ve efektif olarak bitirildi. Bizim alışık olmadığımız teknikler kullanılarak vakaların oldukça kolay bir şekilde ve hasta açısından da oldukça yararlı bir şekilde bitirilmesi bizim için eve götürülecek bir mesaj oldu” değerlendirmesi yaptılar.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim