Özellikle son 5 yıl içerisinde onlarca sağlık tesisi yaptırarak Konya sağlığına kazandıran hayırseverlerin şehrimizdeki hizmet yarışı devam ediyor. Bu kapsamda üç hayırsever tarafından üç ayrı sağlık tesisi yaptırılmasına dair protokoller imzalandı.  İmza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizle birlikte “Sağlık Yatırımlarında Konya Modeli” misyonumuzu her geçen gün yeni projelerle taçlandırmaya devam ediyoruz” diyerek hayırsever iş insanlarına teşekkür etti.

Düzenlenen protokoller kapsamında iş insanı Özgür Camcı tarafından Akşehir İlçesi Adsız Mahallesi’nde ‘Aile Sağlığı Merkezi’, Hayırsever Serdar Önel tarafından Cihanbeyli İlçesi İnsuyu Mahallesi’nde ‘Sağlık Evi’, son olarak Hayırsever Melike Geyik Bayman tarafından da yine Cihanbeyli İlçesi Kütükuşağı Mahallesi’nde ‘Sağlık Evi’ yaptırılmasını öngören protokoller taraflarca imzalandı. 

Konya’nın ülkemizde örnek bir model ortaya koyarak tüm sağlık tesislerini hızla yenilemeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimiz ile birlikte şu ana kadar 100’ün üzerinde sağlık tesisimizi yenilemeyi başardık. Sağlık Bakanlığımızın vizyonuna uygun hizmetleri, Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenen kriterlere uygun binalarda sunabilme adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar 38 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz yenilenmiş olup 12’sinin ise inşaatı son aşamaya gelmiş durumdadır. Yine birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile sağlığı merkezlerimizden 42’isi tamamlanmış, 17’sinin ise inşaatı halen devam etmektedir. 112 acil ve aile sağlığı merkezlerimizin büyük bir çoğunluğunun tamamlanmasının ardından şehrimizde yer alan sağlık evlerimizin de yenilenmesi adına çalışmalara hız vermiş durumdayız” dedi. Prof. Dr. Koç, şu ana kadar 4 sağlık evinin proje kapsamında yenilendiğini de sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim