Yetkililer, ziyaretlerin kısa tutulmasının, hem tedavi gören hem ziyarete gelenlerin sağlığı açısından önem taşıdığına dikkat çekiyor.  Konya Nakipoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Kudsi Öncü, en önemli Türk örf ve adetlerinden birinin de hasta ziyareti olduğunu dile getirdi. Ancak ziyaretlerin kısa tutulmasının önemli olduğunu ifade eden Öncü, birçok ziyaretçinin bu kurala uymadığını kaydetti.  Bazı hastalıkların tedavisinde, hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kudsi Öncü, “Hasta ziyaretleri hastaların moral destekleri açısından önemlidir. Ancak bu ziyaretlerin yeri ve zamanı doğru değilse, doktorlar çoğu zaman hastayla uğraşmaktan çok ziyaretçinin sebep olduğu ikincil hastalıkla uğraşmak zorunda kalıyor. Hekimin müsaade ettiği ziyaret süresi aşılmamalıdır” uyarısında bulundu. 
Hastaneye ziyarete gelenlerin de sağlıklı olması gerektiğini belirten Öncü, “Sağlık problemleri bulunan kişilerin hastayı ziyaret etmesinin birçok sakıncaları bulunmaktadır. Hele hele bulaşıcı bir rahatsızlığı bulunan kişilerin ziyarete gelmesi, tedavi gören kişinin ikinci bir hastalığın bulaşması demektir. Dolayısıyla organizma esas hastalıkla uğraşırken, ikinci hastalıkla da uğraşacak ve enerji harcayacaktır. Böylelikle hastanın iyileşme süreci uzayacaktır. Belki de iyileşemeyecek ve zor durumda kalacaktır.” şeklinde konuştu. 
Hastane ziyaretlerinin ne şartlar altında yapılması gerektiğini sıralayan Öncü, şunları kaydetti: “Çok kişi hastaneye gelmemelidir. Hasta odaları kahvehane odası gibi oluyor. Böyle olmamalıdır. Hastalarımız ciddi risk altına giriyor. Hijyene çok dikkat etmek gerekir. Dışarıdan getirdiğimiz bir meyveyi kendi ellerimizle yedirmek çok tehlikelidir. Hijyen bakımından direnci düşmüş birinin o gıdadan mikrop almasına sebep olabilir. Sonucunda hastayı daha ağır bir tabloya götürebilir. Bu bakımından keyfi yiyecekler getirilmemelidir. Sükûnet içerisinde gerçekleştirilmelidir. Ancak böyle bir durumda hasta moral desteği alabilir. Ancak kalp hastalarında duygusallık yönü ağır basabilir. Hasta yakınlarının hastayı görmesiyle, hasta heyecana kapılabilir. Bu durum hekimlerden ve hemşirelerden öğrenilmelidir.”
Editör: TE Bilişim