Mübarek bir aydı, RAMAZAN ayı içinde sakladığı bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi ile birlikte     maalesef  elveda demeye hazırlanıyor.Hepimiz için bir kurtuluş vesilesi olması umudu içindeyim Allah'tan. Orucunu hakkıyla tutabilen kullardan olmuşuzdur inşallah.

        Sayılı günlerdi tabi ki aç ve susuz kalıp bazen de sıcağa aldırış etmeden sadece Allah'ın emrini yerine getirmeye çalıştığımız o günler.Yani bedenimize ve nefsimize dur dedik bir ay boyunca.Sabrımızı bir kez daha Allah'ın emriyle sınava tabi tuttuk inşallah başarılı  olmuşuzdur.Çok güzel zamanlar yaşandı bu kısa zaman içinde dargınlar barıştı akrabalar birlikte iftar sofralarında diz dize oturup küçük büyük birbirleriyle kaynaştı,komşular daha da çok yardımlaşma gayretine girdiler zekatlar sadakalar ihtiyaç sahiplerine iletildi, yetimler ve öksüzler güldürülmeye çalışıldı yine bu ayda .Allah ecrini kat kat versin.

          Tabi ki bu güzelliklerin içinde kalbimizi sızlatan görüntüler de yok değildi ama sadece boynumuz büküp içten buğzederek sabır ettik.En çokta sanki normal bir günmüş gibi oruç tutmayan şahsiyetsiz kişilerin oruç tutanlara inat eder gibi aleni bir şekilde yemeleri içmeleriydi.Maalesef insan olarak eski günleri mumla arar olduk günümüzde,en azından oruç tutmasa bile kişi yemek içmek için kimsenin görmeyeceği kuytu köşeler arar, köşe bucak  birileri görmesin diye kaçarlardı. Oruç tutanlara da tutmayanlara da geçti gitti af ve mağfiret ayı, oruç tutanlar kalpleri mutlu gönülleri huzurlu bir şekilde bayrama ulaşıp Allah'a şükrederek bağışlanmalarını dileyecekler.

          Sabır edenlerin mükafatlarını  alacakları bu günde gelin rabbimize peygamberimizin(s.a.v.) şu güzel duası ile yalvaralım.”ALLAH'IM SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN BİZLERİDE AFFET.”

                                                                                                                                           AMİN!!..