Resmi değnekçilik bitsin!

Abone Ol

 

Konya'da taşıt sayısının artmasından mıdır, şehrin belli noktalara yığılmasından mıdır, yoksa yolların bir şekilde daraltılmasından mıdır bilinmez, büyük bir trafik yoğunluğu var.

Akan trafikteki yoğunluk kendisini durağan trafikte de gösteriyor. Yani aracınızı şehir merkezinde bir yerlere park etmek istemişseniz, vay halinize...

Otopark sorununa çözüm bulabilmek için farklı yerlerde kapalı ve katlı otoparklar yapıldı. Ancak bakıyoruz ki bunlar yeterli gelmemiş. 

Şehir genelindeki neredeyse bütün işlek cadde ve sokakların kenarları Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bir işletmesi olan Konbeltaş tarafından otopark olarak işletiliyor

Bu aslında dünden bugüne yapılmış bir iş değildi. Uzun yıllardır resmi değnekçilik yapılıyordu. Ancak bu kadar abartılı değildi...

Şehirdeki daralan yollara, trafik akışının yavaşladığı caddelere bakıyorsunuz, yol kenarına park etmiş olan araçlar nedeniyle böyle bir sorunun meydana geldiğini görüyorsunuz. 

İki şeritli yollarda bile yolun bir şeride araçların park edebilmesi için ayrılmış.

Sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Aracınızı park ettikten sonra hemen bir değnekçi geliyor ve fişi kesip sileceğin camla birleştiği noktaya sessizce kıstırıveriyor. 

İşinizi halledip geldiğinizde fişi görüyorsunuz. Gerekli ödemeyi yapmak için etrafta değnekçiyi arıyorsunuz. 

Bulamayan da çekip gidiyor... Ödeme yapmadığınız için aracınız orada park halindeymiş gibi zaman ilerledikçe park ücreti yazıyor. Sonra bu ücret büyüyor da büyüyor...

Araç sahibinin haberi yok...

Araç sahibi tekrar başka bir yere aracını park ediyor. Yine aynı fişten kesiliyor. Aracınıza binip gitmeden önce park ücretini ödemeniz gerekiyor. Değnekçiyi bulup ödemeyi yapmak istediğinizde bir önceki park ve yapmadığınız ödeme karşınıza dikiliyor. O yüksek meblağı talep ediyor değnekçi. 

Gel de bu işin içinden çıkabilirsen çık...

Burdur'da tüm Türkiye'ye özellikle de Konya'ya emsal teşkil edecek bir olay yaşanmış. 

Cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği'ni haklı bulan Danıştay, “Yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etmiş. 

Hani derler ya ağlamayan bebeğe mama vermezler diye...

Biz Konya olarak ağlamasını bilmiyoruz. Bilmediğimiz için de kaybediyoruz...

Başkalarının yaktığı ağıttan medet ummaya çalışıyorken aklımıza, vatandaşa hizmet etmek için var olan belediyenin zulm ile abad olamayacağı da geliyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yol kenarlarını otopark olarak işletmesini, bu vesileyle yolların daralmasına ve trafiğin sıkışmasına neden olmasını, kuyruksuz uçurtma gibi bir görünüp bir kaybolan değnekçilerin işgüzarlığı nedeniyle yukarıda anlattığım büyük park bedellerinin ortaya çıkmasını doğru bulmuyor ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz. 

Mesnevi'den:

“Mal, sadakayla katiyen azalmaz. Hayırlarda bulunmak malı yok etmez, kaybolmaktan kurtarır.”