Konya dün farklı bir güne uyandı...

Aslında Konyalılar uyurken de birileri çalışıyordu...

Belediyelerin temel hizmetleri itibariyle değerlendirecek olursak Konya, emsal şehirlere nazaran birçok konuda bir adım önde gidiyor...

Çevre temizliği, fen işleri, park ve bahçe düzenlemesi, yeni yatırımlar, yatırımların takibi, şehre kimlik kazandıracak yatırımların yapılması gibi sıralayabileceğimiz pek çok konuda esasen iyi durumdayız. 

Belli bir standardımız var ve bu standardın altına düşmemek için azami gayret gösteriyoruz. Temizlik hizmetleri de bu manada aksamadan devam ediyor. 

Ama zaman zaman şehrin kabasını almak yerine dip bucak girip detaylı temizlik yapmak gerekiyor. 

Biz bu detaylı temizliği şehre bir büyüğümüzün gelmesinin arifesinde yapıyoruz. 

Malumunuz olduğu üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Konya'ya gelecek...

Programının detaylarını bilmemekle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bedesten'i ziyaret edeceği, Cuma Namazı'nı Kapu Camii'nde kılacağı, sonrasında Kılıçarslan Meydanı'na (Şehir Meydanı) burada miting yapacağı yönünde duyumlar aldık. 

Anadolu'nun en büyük mitingi olacağı düşünülüyor... Yaklaşık 250 bin kişinin mitinge katılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'ya gelmeden önce Konya'da müthiş bir heyecan oluşturdu. 

Karınca gibi kaynıyordu dün şehir.

Fark etmişsinizdir...

Sabah saatlerinde Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinin temizlik araçları özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmesi muhtemel olan güzergahları bal döküp yalanacak hale getirmek için çalışıyorlardı. 

Ankarayolu'ndan şehir merkezine kadar uzanan güzergahta gidiş ve dönüş istikametinde yol boyunca sıralanan yeşil alanlar yeniden gözden geçirildi. Gazeller temizlendi. Çimler biçildi. Budanması gereken ağaçlar budandı. Kendiliğinden yetişen ve üzerindeki kaldırım taşlarına inat edercesine taşların arasından filizlenen yabani otlar yok edildi. 

Yine aynı güzergahta yolun her iki istikametinde bulunan bisiklet yollarının eskimiş olan boyaları tazelendi. Üzerindeki ikaz ve işaretler yenilendi. 

Geçtiğimiz günlerde de ifade etmiştik. Uzaktan veya yakından bir misafirimiz geleceğinde nasıl ki kendimizi ona göre hazırlıyor, evimizi sıradan ev halinden çıkarıp derleyip topluyor, iyice bir temizliyoruz; şehrimizde yapılan da aslında bir yerde aynısıydı. 

Bugün Konya, Cumhurbaşkanı ile kucaklaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'ya gerçekleştireceği ziyarette vereceği mesajlar çok önemli... Öyle tahmin ediyoruz ki bu ziyaretle Konya'dan yeni bir gündemin perdesini aralayacak Reis...

Başkanlık sistemiyle ilgili olarak önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ın bir açıklaması vardı. Sonrasında dolar ve euronun nasıl fırladığına hep birlikte şahitlik ettik. Ekonomimiz de hassas terazi gibi. En ufak bir şeyden etkileniyor. 

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya'da edeceği söz, ekonomiye, sosyal hayata, sokaktaki vatandaşa nasıl yansıyacak, bekleyip hep birlikte göreceğiz. 

NOT: Gazetemizin dünkü sayısında köşe yazımız sehven yanlış çıkmış ve 2 gün önceki yazı tekraren yayınlanmıştır. Yenigün'ü ve şahsımın yazılarını yakından takip eden, bu doğrultuda aynı yazının yeniden yayınlanmış olduğunu gözlerinden geçirmeyen değerli okuyucularımızdan özür diliyor, kendilerine nazik uyarılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.