Mübarek Ramazan ayına kısa bir süre kaldı. On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle yardımlaşma ve dayanışma ruhu her şehirde olduğu gibi Konya’da da artacak. Kıymetli okuyucularımdan on bir ayın sultanı Ramazan ayı gelmeden Konya’nın mahallelerinde, sokaklarında bulunan ihtiyaç sahibi insanlara ve çocuklara daha çok ulaşmalıyız. Tarım şehri Konya olarak bu yıl Konya Ovasına yeterli miktarda kar ve yağmur düşmedi. Konyalı çiftçilerimizin ektiği ürünlerinin boşa gitmemesi ve ürün kaybı olmaması için Konya Ovasının yağmura ve kara ihtiyacı var. Yine günlük hayatımızın temel ihtiyacı olan suyun devamlılığı için de yağmur ve kara ihtiyacımız var. Kentleşme nedeniyle kaybettiğimiz komşuluk ilişkilerini yeniden hatırlamak adına haydi Konya’nın güzel insanları Konya’nın cadde ve sokaklarında bulunan ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara dokunarak onların yüreklerinin ısınmasını sağlayalım. Konyalılar olarak bu konuda gereken hassasiyeti göstereceğimize yürekten inanıyorum.

ZİRAAT FAKÜLTESİ YÖNETİCİLERİNİ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya adreslerini gezerken Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından “Alo Ziraat” uygulamasının hayata geçirildiğini gördüm. Konya, 2,6 milyon hektarlık tarım alanı ile ülkenin toplam tarım alanının yüzde 11,2’si gibi çok önemli bir oranını oluşturmaktadır. Konya’nın toplam yüz ölçümünün 2.659.890 hektar alanı tarıma elverişli durumdadır. Türkiye'de en fazla un fabrikası Konya'da bulunuyor. SÜ Ziraat Fakültesi tarafından hayata geçiren bu güzel uygulama ile çiftçi ve üniversite arasındaki bağların daha güçlü hale getirilmesi planlanıyor. “Alo Ziraat” ile Konyalı çiftçilerin problemleri, konunun uzmanlarına aktarılarak çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Yine “Alo Ziraat” hattına başvuran çiftçiler kayıt altına alınarak Konya ili çiftçi profilleri ve sorunları havuzu oluşturacak. Bu havuzun oluşturulması ile Konya’daki çiftçilerin ihtiyaçları değerlendirilerek çiftçilere destek sağlanacak.  Bu güzel projeyi hayata geçiren Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu ve Ziraat Fakültesi akademisyenlerini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

14 MART’TA BALKONLARDAYIZ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de 11 Mart’ta görülen ilk vakayla birlikte bu savaşın içine girdi. Mücadele tam 1 yıldır soluksuz sürüyor. Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi de hız kesmeden devam ediyor. Koronavirüse karşı verilen savaşta 1 yılı geride bırakan Türkiye’de ilk günden bu yana çok sıkı tedbirler uygulanıyor. Tedbirler zaman zaman gevşetilse de vatandaşlar olarak kurallara uymak oldukça önemli. Bu salgınla mücadelede en büyük fedakârlığı sağlığın her kademesinde görev yapan sağlık çalışanları sürdürüyor. Hem sağlıkçılarımıza destek olmak hem de bu salgın illetinden bir an önce kurtulmak amacıyla Maske, Mesafe, Temizlik kurallarına uyalım. Ayrıca sıramız gelince Aşı olmayı ihmal etmeyelim. Sağlığın her kademesinde çalışan sağlıkçılarımıza destek olmak amacıyla 14 Mart Tıp Bayramı’nda balkonlara ve camlara çıkararak morallerini yükseltmeye davet ediyorum. Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun...