Şair-Yazar Salih Sedat Ersöz, merhum Adem Büyüksırık’ı anlattı. Merhum Büyüksırık’ın samimi bir mümin olduğuna vurgu yapan Ersöz, ayrıca Büyüksırık’ın yaptığı her işi en iyi şekilde yapma gayretinde olduğuna da değindi.

MERHUM ADEM BÜYÜKSIRIK

30.11.1955 tarihinde Konya da doğdu. İlk ve Orta öğretimi Konya’da tamamladı. Teknik Lise makina bölümünden mezun oldu. Yapı İşleri 6. Bölge Müdürlüğünde Makina Tesisat Teknik Ressam olarak görev yaptı. Askerliğini, acemi birliği İzmir Narlıdere Usta birliği Trabzon da tamamladı.

Askerlikten sonra Bayındırlık il Müdürlüğünde resim baskı teknisyenliği görevinde bulundu. Esnaf olarak baba mesleği olan Meram Tartı aletlerinde 10 yıl kadar baskül imalatı yaptı. Daha sonra 16.dönem 1989 – 1994 yılları arasında İl Genel Meclisi üyeliği, 1994 – 1998 yılları arasında Selçuklu belediyesi Fen işleri müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1999 mahalli idareler seçiminde Refah Partisi’nden Başarakavak Belediye başkanlığına seçildi. 2004 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2005 yılında emekli oldu. Evli ve 4 çocuk babası olan Adem Büyüksırık 24.07.2012 yılında kalp krizi sonucu 57 yaşında dünya imtihanını tamamlayarak ebedi âleme irtihal etti.

Büyüksırık’ın cenazesi İhsaniye Pala Camiinde kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin omuzunda Musalla Mezarlığında toprağa verildi.

Adem Büyüksırık kardeşimi 70’li yılların ikinci yarısından itibaren yakından tanıdım. Adem kardeşim hayatı boyunca Milli Görüş çizgisinden ayrılmadan samimi bir mü’min olarak yaşadı ve yaşadığı gibi de Rabbine kavuştu.

Kendisi ile ikimizin de gerek belediyeci olmamız gerekse aynı davanın içinde yer almamız münasebeti ile yollarımız sık sık kesilir, her defasında çok hoş sohbetlerimiz olurdu. Güler yüzlü, yumuşak huylu, inancı doğrultusunda yaşamaya azami dikkat gösteren, insanlara değer veren, kardeşliği önemseyen, doğruluktan ayrılmayan yapısı ile kendisini çevresinde bulunan herkese sevdirirdi.

Teknik bir meslek sahibi olmasına rağmen kültürel konuları çok seven ve kültür faaliyetlerine aşina bir yapısı vardı. Gerek Konya’daki görevi esnasında gerekse Belediye Başkanlığı döneminde Konya’ya sık sık gelir her gelişinde bana da uğrar, her konuda muhabbet ederdik.

Vefatı üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen hâlâ unutulmayan ve kalplerimizde yaşamaya devam eden Adem Büyüksırık kardeşim her insanın başına gelebilecek türden bazı olumsuzluklar yaşamasına ve haksız ithamlarla karşı karşıya kalmasına rağmen tevekkülünü ve sabrını hiç bozmadan Rabbimize büyük bir teslimiyet içinde hayatını devam ettirmiş ve dünya imtihanı sona erince de, hayatının tamamını ihlaslı bir mü’min olarak yaşadığı gibi eminim yine son nefesinde de imanlı olarak ebedi âleme irtihal eylemiş, Rabbine kavuşmuştur.

Merhum kardeşime Allah’tan rahmet diliyor, mekânının cennet bahçesi olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi kültürel faaliyetlerle ve edebiyatla da aşina olan Adem Büyüksırık, 23.03.2000 tarihinde Başarakavak’ı anlattığı bir şiirinde şöyle sesleniyordu:

BİZ BAŞARAKAVAKLIYIZ

Selçuklu’nun ahfadıyız,

Hz. Mevlâna’dan soyumuz var bizim.

Saraydan Beşir bey kurucumuz,

Beyzadedir aslımız bizim.

Asırlar boyu çoğalır artarız,

Sulaktır topraklarımız, serindir yaylalarımız.

Dağı – taşı yurt tutar meskenimiz,

Kara yağız, civan merttir gençlerimiz.

Koya kınası yakar ellerine bebeklerimiz,

Avuçlarında solmaz renklerimiz.

Otlaklarımız gür, yaylalarımız yellidir,

Hoş sözlü yaşlı ninem, dedelerimiz tatlı dillidir.

Sancak beyi Selçuklu Sultanlığı,

Büyük Selçuklu Gök Bayraklı,

Başarakavak dünya durdukça durmalı,

Asırlar ötesinden seslenir, kök salarız biz.

Gür çam ormanlı dağlarımız,

Altınapa’yı besler karlı tepelerimiz,

Ketenlik Çayı, Eğri ırmak, Darboğaz derelerimiz,

Sular oynaşır ırmaklarımız var bizim.

Kavaklar nişanımız,

Doyumsuz tat verir fasulyemiz,

Meyvelerimiz bal tatlıdır,

Dostlukların değişmez yaranıyız biz.

Okuduğumuz üzere memleketi olan Başarakavak’ı şiirlere dökecek kadar aşk derecesinde seven Adem Büyüksırık, Başarakavak’a bir dönem boyunca Belediye Başkanı olarak hizmet etmenin mutluluğunu yaşamıştı. Belediye Başkanlığında da hayatının her bölümünde olduğu gibi yine samimi olarak çalışan, çok dar imkânlar içerisinde hizmet için gayret eden, gece gündüz demeden koşturan Adem Büyüksırık kardeşime tekrar Rabbimden rahmet dilerken ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun İnşaallah…  Kendisini yakından tanıyanların hepsinin ortak görüşü inancına samimiyetle bağlı, Milli Görüş davası yolundan sapmayan, yaptığı işin hakkını veren, yaşantısını doğruluk üzere kuran her yönüyle olumlu vasıflar taşıyan, güzel ahlak sahibi bir kişi olduğu yönündedir. Oğlu Mustafa Büyüksırık’a bende olmayan bilgileri ulaştırmada yardımcı olması hasebiyle teşekkür ediyor, kendisine ve tüm aileye taziye dileklerimi iletiyorum.

SALİH SEDAT ERSÖZ

Editör: TE Bilişim