Türk siyasi tarihinin belki de en önemli olayları arasında yer alan 15 Temmuz Darbesi’nin üzerinden 6 yıl geçti. Demokrasi hak ve özgürlüklerin hiçe sayılarak, terör örgütü FETÖ tarafından icra edilen 15 Temmuz Darbesi’nde 250 şehit verilmişti. Hain saldırıda millet başta olmak üzere, darbeye direnen vatansever polis ve askerlerle yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye direnme çağrısı tüm ülkede geniş yankı uyandırmış, milyonlarca vatandaş cadde ve sokaklara dökülmüştü.

FETÖ terör örgütü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamış, masum insanları katletmişti. Türkiye 15 Temmuz 2016 yılında yapılan bu hain girişimde ülke milyon dolarlarca zarara uğratılmıştı. Vatan’ın bölünmez bütünlüğüne, bayrağa ve millete yapılan bu hain saldırı milletin zaferiyle sonuçlanmış FETÖ ve uşakları püskürtülmüştü. Şehrin önemli noktalarında milyonlarca vatandaş, meydanlarda, caddelerde, sokaklarda günlerce vatan nöbeti tutmuştu. Kazanan ise millet olmuştu.

Konya’da özel bir şirkette yönetici olarak görev yapan Halit Şener’de o dönem büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, 5 aylık hamine eşini bırakarak, Ankara’ya gitmişti. Şener, Genelkurmay Başkanlığı önünde darbeci askerleri durdurmaya çalışmıştı. Şener, FETÖ’cular tarafından sıkılan mermiyle bacağından yaralanmıştı. Fiziki tedavisi hala süren Şener, vatan için gösterdiği büyük mücadele ve örnek davranışı büyük takdir topluyor. 15 Temmuz Gazisi Halit Şener o dönem hamile eşine birazdan gelirim diyerek evden çıktığını anlatıyor.

‘OYUNA GELMEYİN DEDİK’

15 Temmuz Darbesi’ne karşı direnmekten dolayı büyük haklı gurur yaşadığını kaydeden Şener, “Konya’da askeri bir hareketlilik göremeyince buradan arkadaşlarımızla beraber Ankara’ya gittik. Ankara’ya vardığımızda insanların yüzünde dehşet ifadesi olduğunu gördük. O gün yaşadıklarımı hafızamdan silmem imkânsız. Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı önüne gitmiştik. Askere silah bırakın, oyuna gelmeyin dedik.  Doğrulttuğunuz silahlar memleketimize, annenize, babanıza doğrultuluyor dedik. Askerlerde bize emir kulları olduğunu ifade ettiler. FETÖ’culara karşı kadınlar ve çocuklar bile direnmek için gelmiş. Zaten bizden önce helikopterle vurulanlar olmuş. Gerçekten çok kötü bir tablo ile karşı karşıya kalmıştık. Askerleri ikna etmeye çalışmıştık” dedi.

‘KİMSE ORADAN AYRILMADI’

FETÖ’cuların millet üzerinde ağır silahlar kullandığını kaydeden Şener, buna rağmen kimsenin oradan ayrılmadığına işaret ederek, “Türk Milleti gerçekten çok asil ve cesur bir millet.  15 Temmuz’da gösterilen mücadele bize Çanakkale ruhunun bu topraklarla hala ölmediğini gösterdi. Bu vatana karşı ufak bir şey bile olsa, askeri, polisi, milleti sonuna kadar direnir ve elinden gelen her şeyi yapar. Bu millet bu tür olaylara asla müsaade etmez. Çünkü şehitlerimiz var. Baba-oğul şehit düşenler var. Kadınlarımız da o gece Nene Hatun gibi mücadele gösterdi. Bu vatani ruh, azim ve mücadele bundan sonrada devam edecek” diye konuştu.  

YARIN: ELAZIĞ DEPREMİ

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim