Selçuklu Belediyesi de bu kapsamda Ahlat Belediyesi, Adilcevaz/Aydınlar Beldesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Ahlat Belediyesi ile yapılan protokolde imzalar Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban tarafından atıldı.

Konya ve Ahlat’ın kadim Selçuklu Medeniyetinin derin izlerini taşıyan iki önemli şehir olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı, “Öncelikle burada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Başkanımız hem geçmişimizle ilgili hem de Selçukluların Anadolu’ya girişiyle ilgili çok güzel bilgiler verdi. Burada çok derin bir tarih ve medeniyetin izleri var. Selçuklu medeniyeti Orta Asya’dan itibaren Anadolu’ya gelinceye kadar çok geniş bir coğrafyada derin izler bırakarak Anadolu’ya ulaşmıştır. Selçuklu’nun izlerini burada görmekten de mutluyuz. Tabii ki Ahlat ile olan kardeşlik ilişkimiz çok önemlidir. Konya kadim başkent, Ahlat ilk başkenttir. Böyle olduğu için aramızda zaten çok güçlü bir bağ var. İnşallah bundan sonraki süreçte bağımızı daha da kuvvetlendirerek, Ahlat ile birlikte işbirliği içerisinde farklı projeleri yürütmek istiyoruz. Hem belediyecilik hizmetleri anlamında hem de tarihi ve kültürel anlamda birlikte yürütmemiz gereken çok proje var. Bugünü bir başlangıç olarak görüyoruz. Kardeşlik protokolümüzü de imzaladık. Bundan sonraki süreçte temaslarımız devam edecek. Önümüzdeki süreçte gidiş gelişlerimiz olacak. Kadim medeniyetten aldığımız güçle geleceğe ışık tutmamız ve iz bırakmamız gerekiyor. Bu anlamda Ahlat’ta da güzel işler yapılacağına inanıyorum. Tüm Konyalıların sizlere selamlarını iletiyorum” dedi.

‘MİRASA BİRLİKTE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Ahlat Belediye Başkanı Çoban ise, “Konya’dan gelen belediye başkanlarımızı ağırlama imkânımız oldu. Özellikle kardeş belediyecilik anlamında Türkiye’de aslında çok önemli birtakım çalışmaları da sergileyeceğimiz bir protokolün de şahitliğini yaptınız. Ahlat, Türkiye için kutsal bir emanet. Buradaki bu emanetler inşallah bizden sonraki nesillere sağlam bir emanet olarak ulaşsın diye gayret edeceğiz. Milli mirasımıza sahip çıkmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bu vesileyle de Konya’dan gelen başkanlarımızın ilgisi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Kardeşlik protokolümüz Ahlat’a, Selçuklu’ya ve Konya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

‘DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz’ın bölgenin en güzel ve huzurlu yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Hükümetimiz tarafından başlatılan proje kapsamında Adilcevaz Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi kardeş belediye oldu. Bu proje kapsamında Konya ile dayanışma ve iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Süphan Dağı’nın eteklerinde ve Van Gölü’ne kıyısı olan ilçemiz; tarihi ve doğasıyla turizm yatırımları açısından doğu bölgesinin en elverişli ilçesidir. Adilcevaz Belediyesi olarak Konya Büyükşehir Belediyesiyle kardeş belediye olmaktan dolayı çok mutluyuz. Örf, kültür ve geleneklerimiz olarak birbirine büyük benzerliği olan iki şehrin kardeşliğinin büyük hizmetlere vesile olacağını ümit ediyoruz. Adilcevaz Belediyesi olarak en büyük hedefimiz vatandaşlarımızı ekonomik, kültürel ve turizm anlamında doğduğu yerde doyurmak istiyoruz. İlçemizi her alanda hak ettiği konuma ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah uygulanan bu proje sayesinde yapacağımız iş birliği ve dayanışma sayesinde birlikte el ele vererek yapılabilecek şeylerin en iyisini yapabilme arzusu içinde olacağız” dedi.

SAMET AKTAŞ

PAZARTESİ: KONYA-AZERBAYCAN


Editör: TE Bilişim