Selçuklu Belediyesi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kardeş şehirler protokolü imzalayıp ikili ilişkileri geliştirmeye devam ediyor. Yurt içinde Ahlat, Ovakışla, Aydınlar, Keçiören, Menderes, Tuşba, Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çukurkuyu, Derbent, Seydişehir ile kardeşlik protokolü imzalayan Selçuklu Belediyesi, bu belediyeler ile tecrübe paylaşımı da yapıyor. Yurt dışında da Selçuklu’nun izlerini vurgulamaya devam eden Selçuklu Belediyesi, Chernoochene (Bulgaristan), Barlad (Romanya), Beit Hanoun (Filistin), Kongaz (Moldova), Gafsa (Tunus), Stari Grad (Bosna Hersek), Hama (Suriye), Arafat (Moritanya) gibi yerlerde kardeşlik protokolü imzalamıştı. Bu çalışmalar Türkiye’nin uluslararası etkinliğini daha da artırıyor.  Yurt içinde ve dışında kardeş belediyelere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade eden Pekyatırmacı, “Belediyemiz kardeşlik protokolü kapsamında Kongaz Belediyesi’ne su kuyusu ve 50 ton kapasiteli su kulesi yapımı, nüfusunun tamamı Müslüman ve Türk olan Bulgaristan Kırcaali Bölgesine bağlı Çernooçene Belediyesi’ne, cenaze nakil, yıkama ve morg aracı verilmesi, Türk Kızılayı Derneği işbirliğinde temin edilen 7.576 adet gıda kolisi savaşın devam ettiği Hama ve Humus bölgelerine dağıtılması, Beyt Hanun Belediyesine, belediye hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılmak üzere yakıt desteği, Saraybosna'da restorasyonu yapılan ve Boşnak kadın kursiyerlere mesleki eğitim sağlayan Saraybosna Mevlevihanesi , İsrail’in saldırıları sonrasında Beyt Hanun Belediyesi’ne 1 milyon TL nakdi yardım gibi birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu etkileşimlerle tüm kardeş şehirlerimizle aramızdaki gönül köprüsü daha da sağlamlaşıyor. Önümüzdeki süreçte de kardeş belediye protokolleriyle aynı hassasiyetlerle gönül bağı kuracağımız belediyelerimiz olacak. Bu birliktelikler hem iş birliğine dönüşecek hem de kültürel anlamda ülkelere katkı sağlayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

‘TINAZTEPE MAĞARASI’

Yurt içinde ki en önemli kardeş şehirlerden biri olan Seydişehir Belediyesi, tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çekiyor. Bunlardan birisi ise Tınaztepe Mağarası olurken, doğal güzelliği insanları adeta büyülüyor. Tınaztepe Mağarası, Toros dağlarından gelen doğal güzelliğe sahip, bölgenin en güzel yaylalarına ev sahipliği yapan, doğal su kaynaklarının olduğu bir bölge de, turistik bir antik yerleşim yeridir.

+++++++++

HACI ABDULLAH EFENDİ TÜRBESİ

Hacı Abdullah Efendi Türbesi, halkın akın akın ziyaret ettiği, Seydişehir bölgesinde yer alan, ünlenmiş ve her sene düzenli turist ziyaretine ev sahipliği yapmakta olan bir yerdir. Bunun yanı sıra bu türbenin yakınında benzer, Halife Sultan Türbesi, Rüstem Bey ve hemen yakınında Sultan Hatun Türbesi gibi türbeler de bulunmaktadır.

+++++++++

KUĞULU PARK

Konya Piknik Alanları Seydişehir bölgesine gelip, huzurlu bir bölge arayan misafirler için Kuğulu Park bölgesi en ideal alternatiflerden birisi olmaktadır. Kuğulu Park, ilçenin en huzurlu bölgelerinden olmaktadır. Genellik ile hafta sonu yoğunlukta olan Kuğulu Park, içerisin de yapay gölet parkı bulunduran, yeşilliklere ve eşsiz bir doğaya ev sahipliği yapmakta olan adeta turistik bir cennet diyebiliriz.

++++++++++++++++++

VASADA ANTİK KENTİ

Keşfi bir su deposu çalışması yapıldığı esnada olan Vasada Antik Kenti, bölge olarak Seydişehir ilçesinin, Bostan Dere Mahallesi’nde yer almaktadır. 1-2 yıl arasında bir süre devam eden çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan Vasada Antik Kentinde hala günümüz de kazı çalışmaları belirli bölgelerinde devam etmektedir. Vasada Antik Kenti, görülmeye değer, kültürel zenginliği yüksek olan tarihi eserlere ev sahipliği yapmakta olan bir bölgedir. Tarih severlerin ziyaret ettiği bir yerdir.

+++++++++++++++++++++

KOCAKORU ORMANI TABİAT PARKI

Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı Seydişehir merkezine 20 km uzaklığında bulunan Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı, oldukça geniş bir alana sahiptir. Kadınhanı İlçe halkı tarafından şehirden uzaklaşmak için tercih edilmektedir Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı piknik bölgesi olarak da sıkça tercih edilen bir bölge olmaktadır Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı, özellikle son yıllarda yapılan yeni hamak yerleri ve ocak yerleri ile de gözler haline gelmiş bir bölge olmaktadır. Her hafta sonu yerli halkın, kafa dinlemek amaçlı gelip, piknik yaptıkları bir yerdir.

+++++++

ADİLE BAYSAL KÜLTÜR SANAT EVİ

Adile Baysal Kültür Sanat Evi Seydişehir ilçesine ait olan Adile Baysal Kültür & Sanat evi, tarihi mirasların gelecek nesillere aktarılmasında çok etkin ve önemli bir rol alan yerlerden birisidir. Sarayönü Bunun yanı sıra şehre gelen turistlere de ev sahipliği yaparak, kültürel mirasın, zenginliğin yaygınlaştırılmasında, bölgenin kültürel yapısının sergilenmesinde etkin rol oynar. Kültürel mirasa değer veren turistlerin muhakkak gelip, görmesi gereken bir yer olmaktadır.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim