Hayatında Allah ve Resul’ünü mihenk taşı kabul edip Kur’an ve Sünneti yaşamının merkezine yerleştiren, kendisiyle barışık, insan sevgisiyle dolu, merhametli, kendi mutluluğunu başkalarının mutluluğunda gören, Kur’an-ı Kerimi lafız ve anlamıyla muhafaza edip (Hafız) yaşayan ve bu güzelliği başkalarıyla paylaşan bireyler yetiştirmek amacıyla hizmet eden Yunus Emre Kuran Kursları bünyesinde hizmet veren Yunus Emre Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Yakup Yaprakcı kursları hakkında bilgi verdi

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

Konya/Altınekin’iyim. 1995 Konya İ.H.L. ve 2013 İnönü İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam Hatip ve Kuran Kursu Öğreticisi olarak çeşitli Cami ve Kur’an Kurslarında görev yaptım. Evli ve 6 çocuk babasıyım. Halen Yunus Emre Erkek Kur’an Kursunda yönetici olarak görev yapmaktayım.

Kursunuz hakkında bilgi verir misiniz?

2017 yılı Haziran ayında yaz kursunda eğitim öğretime başlamıştır. Yaklaşık Bin 200 metrekarelik bir oturuma sahip olan binamız toplamda on katlı olarak inşa edilmiştir. 11.000 m2 kullanım alanına sahip olan kurs binamız aynı zamanda yurt binası olarakta hizmet vermektedir. Maksimum eğitim kapasitesi 600 öğrenci olan binamızda 320 öğrenci yatılı kalabilecek şekilde tasarlanmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak eğitim öğretimine devam eden kursumuz, Konya Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde yer almaktadır. 26 adet derslik, 600 kişi kapasiteli 2 adet mescid ve 400 kişilik yemekhanemiz ile hizmet vermekteyiz.

Kursunuzda kaç öğrenci şu ana kadar eğitim aldı? Devam eden öğrenci sayınız nedir?

Şimdiye kadar (2017-2022) takriben 1000 öğrenci kursumuzda eğitim görmüştür. Şu anda eğitimine devam eden 170 öğrencimiz vardır.

Bünyenizde hafızlık eğitimi alan öğrencilere eğitimleri ne şekilde sunuyorsunuz?

Kursumuzda Kur’an-ı Kerim’i ezberleme eğitimi verilmekle beraber Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okuma eğitimi ile dînî ve ahlakî eğitim de verilmektedir. Kursumuz Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Abdüzelpaşa İmam Hatip Ortaokulu ile beraber Hafız İ.H.O. proje kapsamında eğitimine devam etmektedir.

Kursunuzda eğitim alan öğrencilerinize yönelik gerçekleştirdiğiniz sosyal ve kültürel faaliyetler nelerdir?

Kursumuzda, yüzme havuzu, oyun (masa tenisi, langırt) salonu, Türk hamamı, sauna, kütüphane, 500 kişilik konferans salonumuz bulunmaktadır. 500 kişilik konferans salonumuzda zaman zaman da öğrencilerimizin yaşlarına uygun eğitsel film ve tiyatro gibi aktiviteler düzenlemekteyiz. Ayrıca kursumuza Selçuklu belediyemiz tarafından kazandırılan kütüphanemiz de öğrencilerimize aktif olarak hizmet etmektedir. Kursumuzda okçuluk talimi ve halı saha ve benzeri etkinliklerimiz bulunmaktadır.

Hafızlığın önemi hakkında neler söylersiniz?

 Hayat kitabımız Kur’an’ı Kerim’i okumak ve ezberlemek bir Müslüman için erişilmez bir şereftir. Zira Rasulullah (s.a.v) Efendimizin ‘Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir.’ Hadisi şerifinin müjdesine mazhar olmak başlı başına hafızlığın mükafatıdır. Yine Peygamber Efendimizin ifadesiyle siz ‘Allah’ın huzuruna Kur’an’dan daha üstün bir şeyle varamazsınız.’   Kur’an’ı ezberleyen yaşayışıyla onun hükümlerine ayna olan kimseler kıyamet günü cennetliklerin rehberleridir. Ve ilacın en hayırlısı Kur’an’dır.

Türkiye’deki hafızlık çalışmalarını nasıl görüyorsunuz? Konya bu konuda başarılı mı?

Türkiye’de yapılan hafızlık çalışmaları genel itibariyle gayet başarılıdır. Konya’mız hafız yetiştirme noktasında öncülük eden şehirlerimizin arasındadır.

YARIN: ESADER VALİDE SULTAN ERKEK KUR'AN KURSU

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim