Doğru dini değerleri ve kültürel mirası, günümüzün gereklerini de dikkate alarak problemlere çözüm üretebilen ve hayata uygulayabilen bireyler yetiştirmek  vizyonu ve öğrencilerin iç dünyasında ve zihninde insana, düşünceye, hürriyete,  ahlaka ve kültürel mirasa saygıyı ve sahip çıkmayı esas alan bir din öğretimi anlayışının yerleşmesine katkı sağlamak misyonu ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu başarıları ve eğitimi ile adından sıkça söz ettiriyor. Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Ahmet Erol okulları hakkında Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

3.09.1976 tarihinde Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. 1998 Yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılı Şubat ayında İHL Meslek Dersleri Öğretmeni, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı. Hakkari İmam Hatip Lisesi, Doğanhisar Endüstri Meslek Lisesi, Doğanhisar Çok Programlı Lise, Hisar İlkokulu, Konya Anadolu Lisesinde ve Konevi İşitme Engelliler İlkokulu Ortaokulunda Müdür Yardımcısı  ve Pansiyon Müdürü, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Karatay Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu, Karatay Belediyesi İmam Hatip Lisesi ve Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesinde okul müdürü, Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulunda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. Ardından Mustafa İlboğa Hafızlık Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görevini yaptı. Halen Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okul Müdürü olarak devam etmektedir. 2006 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim İslam Tarihi Bilim Dalı’nda “Klasik İslam Döneminde Ulaşım” isimli tez ile Yüksek Lisansını tamamladı. 2021 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim İslam Tarihi Bilim Dalı’nda doktoraya başladı. “Emeviler Dönemi Fetihlerinin Kültür ve Medeniyete Tesirleri” isimli doktora tezini de halen hazırlamaktadır.  2008 yılından bu yana İşitme Engellilerin din eğitimi konusunda çalışmalar yapmakta ve konferanslar vermektedir. Bu konu ile alakalı yapılan birçok çalıştay, toplantı, sempozyumlara katılmıştır. Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü Kitabı komisyonunda yer almıştır. Aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) İşaret Dili Tercümanlığı Öğreticiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı “İşittik ve İtaat Ettik” proje üyeliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü İlk 500 kelimem hikaye çalıştay üyeliği yaptı. İşaret Dili ile Kuran Öğretimi kursları vermeye devam etmektedir. Ahmet Erol Hafızlık İlim ve Kardeşlik Derneği  HİKEM genel sekreterliği,  Önder İmam Hatipler Derneği  Öğretmenler  Komisyon Başkanlığı, Fatih Kültür  ve Eğitim Vakfı Temsil Heyeti görevlerine devam etmektedir. İngilizce, Arapça ve Türk İşaret Dili ve Arap İşaret Dili bilen Ahmet Erol, evli ve üç çocuk babasıdır.

Okulunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuz, Konya İmam Hatip Lisesi bünyesinde Konya Valiliğinin teklifi üzerine Milli Eğitim Bakanlığının 18.07.1990 tarihli ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 423.B.YAT.ŞB.MD- 108-3657 sayılı makam onayı ile İngilizce yabancı dil ağırlıklı olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1990-1991 öğretim yılında Hazırlık sınıfına 1(bir) sınıf öğrenci alınmıştır. Konya İmam-Hatip Lisesi bünyesinde eğitimini devam ettirmiştir. 1995-1996 öğretim yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneğince yaptırılan Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi binasına taşınmış, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal Proje Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştür.  İlimizde iki alanda proje olan ilk lisedir. Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan aynı adresteki eğitim kompleksine 2020-2021 öğretim yılında taşınılmış, halen orada eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Okulunuzda kaç öğrenci şu ana kadar eğitim aldı? Devam eden öğrenci sayınız nedir?

1990 yılından itibaren on binlerce öğrenci okulumuzda eğitim almıştır. Şu an 780 öğrenci okulumuzda eğitim öğretim görmektedir.

Cemiyete faydalı bireyler yetiştiriyor Cemiyete faydalı bireyler yetiştiriyor

Okulunuzda eğitim alan öğrencilerinize yönelik gerçekleştirdiğiniz sosyal ve kültürel faaliyetler nelerdir?

Başlangıçtan günümüze her daim büyük başarılara imza atan okulumuz Hacettepe, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi gibi devlet kurumlarına; Bilkent, TOBB gibi özel kurumlara tam burslu öğrenci göndererek hemen her sahada, biz buradayız, demiştir. Önce karakter, sonra kariyer düsturunca eğitim ve öğretim veren kurumumuzda branşında uzman öğretmenler görev yapmakta, ders haricinde pek çok etkinlik ve etütlerle öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kendilerini ifade etmeleri sağlanmaktadır. Naht çalışmaları, ney üfleme, işaret dili eğitimi, okuma ve yazma grupları, bilgi yarışmaları, Türkçe ve İngilizce münazara/panel çalışmaları, tarih konulu konferanslar, Türkçe ve İngilizce dergi çıkarma, hafızlık çalışmaları, tefsir ve hadis etütleri, hitabet uygulamaları, okçuluk ders dışı aktivitelerimizden bazılarıdır. Öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlama, özgüvenlerini geliştirirken diğergamlıktan vazgeçmeme adına; tarihi ve turistik gezilerimiz, yurtdışı Arapça ve İngilizce dil eğitimimiz, Uygur Türkleri ve Kudüs ile ilgili projelerimiz, ilimizdeki ve farklı illerdeki üniversiteleri tanıtım amaçlı geziler, MSR mezunu alanında başarılı kişilerce yapılan meslek tanıtımları, 9 ve 10. sınıflara doğru alan seçimi konusunda yapılan çalışmalar, ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyaları, veli ziyaretleri, 11 ve 12. Sınıflardaki gönüllü öğrencilerin hazırlık ve 9. sınıflarla ilgilendiği kardeşlik projesi, Kudüs ve Umre yolculuğu, öğretmen-öğrenci piknikleri, öğretmen-öğrenci-veli kahvaltı buluşmaları, kamp programları vs. yapılmaktadır. Okulumuz ERASMUS+ ve eTwinning projelerinde de oldukça iddialıdır. Her yıl düzenli olarak yurt içi ve yurt dışından ortaklarımızla yürüttüğümüz nitelikli çalışmalar neticesinde okulumuz eTwinning sahasında Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. 2017 yılından beri Avrupa'dan çeşitli ortaklarla sürdürdüğümüz ERASMUS+ projeleri de pek çok öğrencimiz ve öğretmenimize yurtdışına çıkış imkanı sağlamış; bu geziler, öğrencilerimizin dil gelişimine katkıda bulunmuş ve vizyoner bir bakış açısı kazanmalarına, kendilerini daha güzel ifade edebilmelerine olanak vermiştir.

Okulunuzun başarıları hakkında bilgi verir misiniz?

2023 yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki Bilgi Yarışmasında Türkiye Birinciliği elde etmiştir.2022 yılında üniversite sınavında Tıp fakültesine 33, Diş Hekimliğine 13, Eczacılık Fakültesine 4, Mühendislik Fakültesine 34, Hukuk Fakültesine 6, İlahiyat Fakültesine 4, Eğitim Fakültesine 11 ve çeşitli fakültelere öğrencilerimiz yerleştirilmiştir. Her alanda öncü olmaya ilke edinen okulumuz, kompozisyon yarışmalarında, iyilik yarışmalarında, okul sporlarında ulusal düzeyde birincilikler elde etmiştir.

Okulunuz öğrencilere vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

Öğrencilerimizin doğru dini değerleri ve kültürel mirası, günümüzün gereklerini de dikkate alarak problemlere çözüm üretebilen ve hayata uygulayabilen bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim