Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan ve işini severek yapan merhum Gazeteci Mustafa Ekmekçioğlu, Konya basının sevilen abilerinden biriydi. Amansız bir hastalıkla mücadele eden ve aramızdan ayrılan yakın dostu olan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir Yenigün’e merhum Mustafa Ekmekçioğlu’nu anlattı.

Ekmekçioğlu’nun efendi dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Mustafa Ekmekçioğlu benimde cemiyet başkanlığı dönemimde iki dönem başkan vekilliği yapmıştı. Ben Mustafa beyi 1994’lü yıllardan itibaren tanırım. 94’de Suntv’de yaptığı programlar ve çalışmalarından ötürü tanırım. Mustafa bey tabi bize dışardan gelen bir isim. Aslında Kültür Bakanlığı’na İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nde müdür yardımcısıydı. Kendisi eğitimci kökenli bir arkadaşımız. Ama her zaman yazmayı ve gazeteciliği seven bir karakteri vardı. Mustafa Bey’in en büyük özelliklerinden biri sessiz sakin, uzlaşması, kavgacı olmayan, olaylara objektif bakan bir yapısının olmasıydı. Şehri çok severdi. Yazılarına baktığınız zaman bunu zaten görürsünüz. Mesela siyasi konularda yaptığı değerlendirmelerde tarafsız olur olaylara yine objektif açıdan bakardı. Son dönemde yine cemiyet yönetiminde yine birlikte çalışıyorduk. Kendisi maalesef birde uzun bir hastalık süreci geçirmişti ve kendisi kaybettik. Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Konya basının özlem duyduğu, arzu ettiği kişiliklerden birisiydi” dedi.

‘KONYA BASININA ÖNEMLİ KATKILAR OLDU’

Merhum Ekmekçioğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Özdemir, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi, “Bizim için Mustafa Ekmekçioğlu’nun hayatını kaybetmesi önemli bir kayıptır. Değişik gazetelerde yöneticilik pozisyonunda görev almıştı. Bu çalıştığı kurumlarda da oraya yeni gelen meslektaşlarımızın yetişmesinde önemli rol oynadı. Onların basın ve gazetecilik mesleğini sevmelerini sağladı. Bu mesleğin yürütülmesinde kendisinin önemli katkıları oldu. Okuldan gelseler bile Mustafa Ekmekçioğlu gibi bir deneyimli gazetecilerden bilgi ve birikimlerden istife edilmesi taktire şayan bir durumdu. Bu yetişen arkadaşlarında Konya basınına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim