Ülkemizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip bireyler yetiştiren bir kurum olma vizyonu ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Selçuklu Ayşe Kemal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) eğitimi ve başarısı ile adından söz ettiriyor. Okul Müdürü Yahya Akkaya, okullarının Konya’da eğitimin yükselen yıldızı olduğunu ifade etti.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz?

Ben Okul Müdürü Yahya Akkaya. Doğanhisar İmam Hatip Lisesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mezunuyum. Ağrı- Hamur Lisesinde başladığım meslek hayatıma, Aksaray Yeşiltepe Lisesi Müdürlüğü, Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde uzun yıllar idarecilik, Karatay Mevlâna Kız Anadolu Lisesi Müdürlüğü, Konya Merkez Andolu İmam Hatip Lisesin de öğretmenlik, Karatay’da değişik okullarda kurucu Müdürlük, Derebucak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve halen Selçuklu Ayşe Kemal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) müdürü olarak devam etmekteyim.

 Okulunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi hayırseverlerimiz Ayşe-Kemal İnanç tarafından yaptırılmış olup, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında 19/09/2011 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu statüsünü kazanmıştır. Her geçen yıl başarısını artırarak yoluna devam etmektedir. Vizyonumuz, ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip bireyler yetiştiren bir kurum olmak. Misyonumuz ise  Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı Yaradan’ dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Okulunuzda kaç öğrenci şu ana kadar eğitim aldı? Devam eden öğrenci sayınız nedir?

Okulumuzdan 10 eğitim döneminde 3255 mezun verilmiştir. Halen okulumuzda 325 öğrenci eğitim görmektedir.

Okulunuzda eğitim alan öğrencilerinize yönelik gerçekleştirdiğiniz sosyal ve kültürel faaliyetler nelerdir?

Okulumuzda sosyal-kültürel-bilimsel-sanatsal-akademik ve sportif akademiler bulunmaktadır. Sancaktar Bilim Akademi; Robotik Kodlama Yazılım Atölyemizde teknik eğitimlerimiz devam etmekte olup TEKNOFEST, MEB ROBOT, TÜBİTAK projelerine katılım sağlanmaktadır. Okulumuzun gelişmiş Fizik&Biyoloji Laboratuarlarında bilimsel deneyler ile dersler yapılmaktadır. Sancaktar Sanat Akademi; Ebru atölyemizde, ebru-epoksi, hüsnühat, kaligrafi kurslarımız ile estetik eserler üretilmektedir ve sergiler düzenlenmektedir. Sancaktar Medya Akademi; Ses ve Görüntü Stüdyosunda içerikler üretilmektedir. Medya eğiti kursları verilmektedir. Okulumuzun YOUTUBE sayfası vasıtasıyla canlı yayın programları yapılmaktadır. Sancaktar Okuma Akademisi; Sistematik okuma grupları ile etkili okur-yazarlık eğitimi verilmekte olup kitap tahlil programları takip edilmektedir. Okur-yazar buluşmaları ile imza söyleşi programları düzenlenmektedir. Sancaktar Meslekî Akademi; Din eğitimini etkili ve bilinçli şekilde gerçekleştirecek öncü şahsiyet olacak öğrencilerimizin meslekî donamım kazanmaları için İslami İlimler Salonunda eğitim faaliyetleri devam etmektedir. Hayırda Yarışanlar Kulüp çalışmalarımız ile yardım faaliyetleri, imece usulü aş ikramı, öğrenci burs hizmetleri, sosyal farkındalık projeleri, Yetim Kumbarası gibi birçok hayra vesile olmaktadır. Ayrıca okulumuz seyahat severler kulübü tarihi kültürel mekânlara geziler düzenlemektedir.

Okulunuzun başarıları hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuzun YKS başarısı her geçen yıl yüksek oranlarda üniversitelerin nitelikli fakültelerine yerleşen öğrenci sayımız artmaktadır.

Önceki dönemlerdeki mezunlarımızın birçoğu etkin makamlara ve mevkilere gelmeye başlamıştır. Artarak devam eden başarılarımızı yeterli görmemekte daha ileri düzeyleri hedeflemekteyiz.

Okulunuz öğrencilere vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?

Konya da eğitimin yükselen yıldızı olan okulumuz Sancaktar Nesilleri ‘Bu Okul Başka’ ‘Bu Okula Gelin Farkın Fark edin mottosuyla güler yüzlü alanında yetkin idare ve öğretmenleri-yardımcı personelleri ile beklemektir. Çağını aşan çağlar açacak olan bir toplumun öncü-önder fertleri olacak sizleri bekliyoruz.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim