1984 yılında Kayseri’de doğan üniversite eğitiminin ardından hizmet sektöründe uzun yıllar farklı görevlerde çalışan, son 10 yıldır da Selçuklu Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nde görev yapan Selçuklu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zafer Kemal Şahin Konya ile tanışma hikayesini ve Konya ile ilgili görüşlerini anlattı. Şahin, Konya’nın Anadolu irfanını içinde barındıran bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

1984 Kayseri doğumluyum, ilk ve orta eğitimimi Kayseri’de tamamladıktan sonra lisans eğitimi için Ankara’ya geçtim. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum, hizmet sektöründe uzun yıllar farklı görevlerde çalıştım, son 10 yıldır da Selçuklu Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nde görev yapıyorum.

Konya’ya yolunuzun düşmesi nasıl oldu, bunun hikayesini dinleyebilir miyiz?

Selçuklu Belediyesi’nden önce Türkiye’nin en büyük perakende firmalarından birinde uzun yıllar farklı kademelerde ve farklı şehirlerde çalıştım. Daha sonra evlilik hazırlıklarından dolayı düzenli ve yerleşik bir hayatım olması gerektiği fikri hasıl olunca 2010 yılında KPSS’ye girdim ve alınan sonuç sonrası yapılan tercihler yolumuzu bu güzel şehir Konya’ya düşürdü. Aslında Konya’ya gelme fikri hayatımda bazı şeyleri değiştirmek için bir araçtı, değişmesini istediğim şeyler bile zaman içerisinde çok farklı şekilde değişti ama yine de Konya’da olma fikri değişmedi, araç olarak görünen Konya amaç oldu.

Konya sizi nasıl karşıladı, Konya’ya yerleşmenizin üzerinden geçen zaman içerisinde hem siz, hem çevreniz hem de sosyal hayatınızı etki eden ne gibi değişimler oldu?

Daha önce yaptığım işten dolayı birçok şehirde yaşama, o şehri tanıma fırsatım oldu. Bazılarında yabancılık çektim, bazı şehirlere gitmek dahi istemedim ama Konya tüm bu kıyaslamaların dışında farklı bir şehir. Anadolu irfanını, samimiyetini ve muhabbetini her alanda içinde barındıran bir şehir. İlk geldiğim günü hatırladım şimdi sanki yıllardır bu şehirdeymiş gibi hiç yabancılık çekmemiştim. Ben aslında bu şehrin insanları çağırdığını düşünenlerdenim. Siz tercih etmiyorsunuz, Konya isterse bu şehirde yaşıyorsunuz. Konya’da yaşamaya başladığım süreçle, ülke olarak da, kişisel olarak da zor sınavlardan geçtiğimiz zaman dilimi aşağı yukarı aynı. Şu anda da tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüsle mücadele ediyoruz. Yani hep bir sınav halinde zaman geçiyor. Büyük sınavların yaşandığı zaman diliminde Konya’da bulunmak gerçekten bir lütuftu. Çünkü bu şehir ülkesine sahip çıkıyor, bu şehir insanına sahip çıkıyor, bu şehirde en yalnız kaldığınız zamanda bile, şehrin huzuru ve maneviyatı sizi rahatlatıyor.

Konya hakkında görüş, fikir, düşünce ve önerileriniz nelerdir?

Aslında yukarda Konya ile ilgili görüşlerimden biraz bahsettim. Konya ile ilgili tüm güzel düşüncelerimin yanında bir de, ilk günden beri mensubu olmaktan mutluluk ve gurur duyduğum, kendimi şanslı hissettiğim bir kurumda, Selçuklu Belediyesi’nde çalışıyorum. Belki de bu şehri benim için vazgeçilmez kılan yer Selçuklu Belediyesi. Kardeşliği, ekip olabilmeyi, yapılmaz olmaz diye bir şeyin olmadığını, tüm imkansızların mümkün olduğunu öğreten bu kuruma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Konya’ya yerleştikten sonra kendi memleketinizle bağınızı tamamen kopardınız mı, yoksa akraba, dost vs bağlarınız ve kültürel bağlarınız devam ediyor mu?

Konya’ya yerleştikten sonra ata ocağım olan Kayseri ile bağlarımı koparmadım, ailemin bir kısmı ve arkadaşlarım oradalar, hala görüşüyorum ve fırsat buldukça gitmeye çalışıyorum.

Gittiğinizde size Konya’yı soruyorlar mı? Konya’yla ilgili muhataplarınıza neler anlatıyorsunuz?

Artık sormuyorlar, çünkü ben her soranı bu güzel şehre davet ettim ve gezdirdim. Soranlara da Konya’yı anlatmakla olmaz, buyurun gelin gezerek, görerek, medeniyetler beşiği Konya’yı gerçekten yaşayıp tanımaya çalışın diye davet ediyorum.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim