Hayra Koyanlar Derneği Başkanı Mehmet Tokat, amaçlarının yardıma muhtaç olanlarla hayırseverler arasında köprü kurmak olduğunu söyledi.

Birlik Vakfı Konya Şubesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Genç Birlik, Milli Türk Talebe Birliği ile ortak düzenlediği “Kardeşlik Aşkına” konulu konferansta Hayra Koşanlar Derneği’nin faaliyetlerini tanıttı. Birlik Vakfı Konya Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Hayra Koşanlar Derneği yöneticileri çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarına 2014 yılında başladıklarını, 2016 yılından beri de Birlik Vakfı bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Genç Birlik Konya Şube Başkanı Ömer Lütfi Çınar, bu faaliyetler kapsamında Hayra Koşanlar Derneği’nin faaliyetlerini tanıtmak istediklerini kaydetti. Birlik Vakfı gençlik teşekkülü olan Genç Birlik’in geçmişten geleceğe köprü olmak, köprünün kilit taşı olmak gayretiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Çınar, “Genç Birlik, Müslüman gençleri ötekileştirip gruplaştırmadan, birlik olmayı hedefleyenlerin cemiyetidir. Hedefleri doğrultusunda her hafta Salı günleri kişisel gelişim, sivil toplum bilinci ve gündemin kültürel, siyasi ve iktisadi meselelerini, konunun uzmanları ile sedir sohbetlerinde ele alıyoruz. Gençliğin sosyalleşme, çevresi ile ve doğayla barışık olmaları için düzenlediğimiz sosyal etkinlikler de bir başka faaliyetimiz” dedi. 

Hayra Koşanlar Derneği Başkanı Mehmet Tokat, amaçlarının veren ile alan el arasında köprü kurmak olduğunu belirterek, “Aynı amacı güden ama bir araya gelemeyen insanları bir araya getirmek için dört arkadaş ile birlikte boş vaktimizi böyle değerlendirmek, yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım ulaştırmak için çalışalım istedik. Niyet Allah rızası olunca Mevlâm tüm kapıları açıyor. Sosyal medyada ve çevremize ihtiyaç sahibinin ihtiyacını belirtiyor, daha sonra bir gönüllü o ihtiyacı karşılıyor. Yardımları para alarak toplamıyoruz. Biz köprü konumundayız. Çalışmalarımız Konya’da çok etkili oldu. Kardeşin kardeşine yardım etmesi konusunda güzel bir çalışma yapıyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim