Konya’nın başarılı ve önemli iş insanlarından Genmot Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, 2020 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Çalışkanlığıyla, yardımseverliğiyle, üretmeyi sevmesiyle, iş aşığı olmasıyla, ülkesi ve memleketini sevmesiyle bilinen merhum Yakup Küçük’ü, ailesi ve arkadaşları anlattı.

MUSTAFA KÜÇÜK (BABASI)

1965 Yıllarıydı tarla sürerken “Oğlun oldu diye haber geldi.”  O sevinç ve heyecanla koşarak eve gittim öyle bir sevinç ve heyecandı ki bütün malımı verirdim, o heyecanı vermezdim. Onu büyütürken de aynı heyecan ile büyüttüm. Kendisi çok sorumluluk sahibi ve güzel çocuktu, hep işlerimi kolaylaştırdı bana her zaman ben de onun arkasında en güzel destekçisiydim. Aramızdaki bu bağ vesile ile çok güzel adımlar attık birlikte hem manevi hem maddi olarak…Bugünlere gelindi ama şu an kendisi yok, yüreğimde acısıyla hayatım devam ediyor. Onu çok seviyor ve özlüyorum. Emanetleri emanetlerimdir, dualarım onadır. Rabbim ona en güzel mekanı orada nasip etsin inşallah diyorum ve çok seviyorum.

ZEKİYE KÜÇÜK (ANNESİ)

Sarı Yakup’umu, ilk göz ağrımı büyütürken ilk annelik heyecanı ile köyde yoğun iş temposuyla onun ne kadar çabuk büyüdüğünü anlayamadım. Öyle büyüdü ki annem yorulmasın diye sularımı doldurur okula öyle giderdi. Bazen ben bile hızına ayak uyduramazdım; öyle ki ben söylemeden ne yapılması gerektiğini bilirdi ve hemen yapardı. Atikliği, çevikliği, kararlılığı, dengede olan hırsına hep imrenirdim, bir annenin çocuğundan imrenmesi o zamanlar için çok karşılaşılan bir durum değildi. Böyle bir evlat verdiği için şükürler olsun Rabbim’e, ben ondan razıyım, Rabbim de ondan razı olsun. Özlem ve sevgiyle…

FATMA KÜÇÜK (KARDEŞİ)

Canım abim ilkokul yıllarında biz seninle Uluırmakta’ki evimizde annemler köye gittiklerinde yalnız kalırdık defterlerimizi gazete kağıtlarıyla kaplar sabah erken kalkar siyah önlüklerimizi giyer okula birlikte giderdik. Hayatımı senin yaşantından esinlenerek oluşturduğum yıllardı. Hayatının ideallerine hep gıpta ile baktım. Gerçekten sadece ben değil onu tanıyan herkesin gıpta ile baktığı bir insan. Kısaca: İMPARATOR.

HAFİZE TAŞBENT (KARDEŞİ)

Vefatından bir gün öncesiydi babam virüs nedeniyle 15 gündür yoğun bakımdaydı o gün babamı yoğun bakımdan normal odaya çıkaracaktık o gün cuma diye abim tıraşını olmuş çok da güzel giyinmişti. Abime dedim ki; bu ne şıklık abi! O da; “bugün cuma babam iyi ve çok mutluyum” dedi. Hastaneden ayrılırken onlar Hasan ile Cuma’ya gidiyorlardı arkalarından baktım her ikisine de dua ettim ama abimi son görüşüm olduğunu bilmiyordum. Sabah uyandığımda bize veda ettiğini öğrendim. Abim bize sürprizler yapmayı severdi aniden kapımızda beliriverirdi, vedalaşması da aniden oldu…

MEVLÜT ACAROĞLU (KUZENİ)

Sıla-i Rahimde örnek bir akrabamızdı. Sanırım akrabalarımız içinde gece gündüz saat gözetmeksizin ansızın arayıp (napan, neredesin, geliyorum) diyen hatırşinas kuzenim sevgili akrabam merhum Yakup abimden bu konularda çok örnek aldım, akrabalarını gözetip korur mutlaka birçok konuda her zaman maddi manevi destek olur, ansızın kahvaltıya çaya çıkıp gelir, bizleri yerimizde ziyaret eder, ihtiyaçlarımızla ilgilenir, vefalı, akraba gibi akraba… Birçok konuda bana örnek olmuştur kendisi bu anlamda örnek bir dost, abi, akraba, baba, kardeştir, anlatmak istediğim çok şey var aslında ama kısaca vefalı hatırşinas eşini dostunu akrabasını sevdiklerini koruyup gözeten destek olan müthiş bir kişilik karakterdi. Yakup abinin bizlere örnek olduğu yolda bizlerde sevdiklerimize aynı şekilde davranmaya gayret ediyoruz. Allah bazı insanların sırrını vefat ettikten sonra ortaya çıkarır. Yakup abi de bunlardan biriydi, Mekanı cennet olsun.

MERT KÜÇÜK (YEĞENİ)

Dünya'nın En Özel & En Kıymetli kişiliğine;

Amcamın, ailemize olan saygısı her zaman hayatındaki her şeyden daha önemliydi.

Enerjisi, Pozitifliği, Güleryüz'ü ve Çalışma Azmi ile Din, Dil, Irk ve Maddiyat fark etmeksizin bütün insanların takdir ettiği bir kişilikti.

Global bir yüze sahip olan amcam, öğrenirken öğreten ve attığı her adımda Türkiye'ye ne kadar bağlı olduğunu, ülkesi için neler yaptığını söylemeden yürürken bile belli eden birisiydi. Birlikte seyahatlere gittik, müşterileri ziyaret ettik ve bana eski zamanlardan bu zamanlara kadar ne zorluklar yaşadığına dair bir sürü bilgi paylaştı, sebebi ise aynısını benim ve kuzenlerimin yaşamasını istemediği içindi. Çalışan aile üyelerine dediği bir cümle vardı 'kuru kavaktan düdük çıkaracaksınız' bu cümlesiyle aslında bize bir düşünce tarzı, bir çizgi veya belki de bir yol haritasını belirledi.

biz halen onun cümlelerinden, kelimelerinden ve düşüncelerinden faydalanıyor türetmeye ve yeniliğe daha çok adım atıyoruz. Ailemize daha bağlı, kendimize daha saygılı ve işimizi severek yapmamız gerektiğinin farkındalığını bizlere güzel öğreten amcam kendisi gibi güzel nesillerin yetişmesi için üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptı. şimdi sıra bizde amcamın yattığı yeri daha huzurlu olmasını sağlamak ve cennetten bizleri izlerken ondan sonraki nesillerin ne güzel nesiller olacağını görmek onun en büyük hakkı. Nur içinde yatsın, seni seviyoruz amca.

SÜLEYMAN IŞIKÇEVİREN (ARKADAŞI)

Arkadaşlar arasında Genmot Yakup diye anılır, telefonlarımıza da öyle kayıt ederdik. Birçok inşanda da böyle kayıtlıdır. Burada anlaşıldığı üzere, Genmot’a adanmış bir ömür. Onun her şeyi Genmot’tu. Gittiği yer, yattığı yer, yürüdüğü her yerde Genmot vardı. Krank aşığı, çalışma aşığı, samimi, candan, iş aşığı… Kendi sektörü dışında da insanlara yardımcı olmayı seven bir kişilik. Karakterli ve sanayici…1994 yılında 2. Organize Sanayi’ne taşınırken tanıştık. Küçük atölyelerden buyana Genmot ailesinin her adımında imzası olan Yakup… Heyecanlı, samimi ve candan…Bu imkanlar içerisinde mütevazı, küçüğünü de büyüğüne de abi diye hitap eden, sanayide herkese yardımcı olmaya çalışan, dış ülkelerden sektörü dışındaki konulardan önce Konya’da olması için bütün sanayicilere anlatan, Konya’yı tanıtan kocaman bir adamdı. Konya’da olduğu dönemde hafta birkaç kez görüşürdük. Her gördüğünde çalışmamışımız abi derdi. Amaçları, hayalleri vardı. Türkiye’de olmayan dövme grank tesisi için çok çabalar ve bilgiler sarfetti. Ticari anılarımız olduğu gibi, arkadaşlık anılarımız da çoktu. 15 Temmuz darbe gecesinde de beraberdik. Akşam 10’da beraber haberi aldık. Geceyi Selimiye Camii önünde sabahladık. Gece gözyaşları içinde vatanımız için gece namazı kıldık. Sabah namazında Aziziye Camii’ne gittik. Ben aşağıda cemaate katıldım. Farza başlayacağımda kafamı kaldırdım Yakup yukarda müezzinlikte kamet getiriyor, cami Cuma’dan fazla doluydu. Sanki Aziziye Camii’nin 10 senelik müezzini… Gayet güzel müezzinlik yaptı ve o gün sabah 9.00’da ayrıldık. Atılgan, sempatik, egosuz, mütevazı biriydi. Konya onu 2020’de kaybetti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Acısı büyüktü ama emir de büyük yerdendi. Biz hakkımızı helal ettik, kardeşimiz de bize helal etmiştir inşallah. Bundan sonra Yakup’un eseri Genmot’u kardeşi ve evlatlarının büyütmesi ve geliştirmesi ile birlikte, Yakup’un emanetine sahip çıkmalarını dilerim. Yakup’un başlattığı yolda çalışmalarını diler, Yüce Mevlana2nın Yakup kardeşimize merhametiyle muamele etmesini dilerim.

YARIN: RAHMİ ERDEM

FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim