Rütin hayatımız da da oldukça tercih edilen hurma ramazanda sofralarımızın baştacı oluyor. Orucumuzu 1 adet hurmayla açmak hem sünnetken, hem de tüm gün aç kaldığımızdan dolayı kan şekerimizi dengeleyen en ideal besindir. Şeker, protein, lif, C, B1, B2 niasin ve A vitamini içeri, folik asit de içerir. Potasyum bakımından zengindir. Magnezyum ve Sodyum içerir. Antioksidan kaynağı olan Hurma yüksek besin değeriyle de en iyiler içerisinde yer alan bir besindir. Hurma soğuk depolandığında antioksidan yoğunluğu artar. Hurmada glikoz, fruktoz ve sukroz gibi doğal şekerler bulunur.

Bir çok hastalığa iyi geliyor. Hurmanın lif oranı yüksek olduğu için sindirimi kolaylaştırır. Kilo kontrolü sağlarken, kalp sağlığını koruyor, kansızlığı önlerken, bağışıklığı arttırıyor.

Hafızaya güçlü bir etkisi vardır. Kolesterole ve damar sertliğine faydalıdır.

Diyabet ve yüksek tansiyona oldukça faydası vardır.

Kan yapıcıdır, içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder . Gözlere iyi gelir. Kemik erimesini engeller çünkü kalsiyum ve fosfot, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementler içerir.

Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.

B1 ve B2 vitaminleri ihtiva ettiği için karaciğeri güçlendirir.

Stres ve depresyonu gidericidir.

İçerdiği B1-B2 vitaminleri ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır ve dinlendirici etki yapar.

Kabızlığa iyi geliyor. Daha saymakla bitirilemeyecek faydaları var.

Yaklaşık 15 gr. olan 1 adet hurma 42, 2 kaloridir. Hurmanın Besin değeri:

• 1 adet hurma, 9, 8 gr. karbonhidrat içerir.

• 1 adet hurma, 0, 3 gr. protein içerir.

• 1 adet hurma, 0, 1 gr. yağ içerir.

Ramazanlarda sofralarınızda eksik edilmeyecek hurma rütin hayatınızda da ara öğünlerde, salatalarınızda, ekmeklerde, keklerde tercih edebilirsiniz.

Sağlıcakla kalın…