Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Partisinin Akşehir İlçe Teşkilatında İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapan görme engelli Hüseyin Çığ ve beraberinde gelen yürüme engelli Fatime Akçam ile bedensel ortopedik engelli Ahmet Durmuş’u misafir ederek birlikte basın açıklaması yaptı.  Engellilerin sorunlarına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Ekici, “Engelli vatandaşlarımız engelleriyle birlikte yılın her günü hayata tutunmaya çalışırken Engellilere sadece 3 Aralık ve 16 Mayıs'ın ayrılması, geri kalan diğer günler boyunca engelli vatandaşlarımızın ilgililer tarafından unutulduğunu, yok sayıldığını düşündürüyor maalesef, oysaki engelli vatandaşlarımızın içinde bulunduğu zor durumlar bütün aile bireyleri tarafından her gün yaşanmaktadır. Zaten zor olan hayat engelliler için daha da zor hale gelmektedir.

Başta sağlık, eğitim, istihdam, ulaşım ve benzerleri olmak üzere çok sayıda sorunla karşı karşıya kalınmaktadır. Bunların başında erişebilirlik ve ulaşılabilirlik gelmektedir. Üzülerek belirtmek gerekir ki Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre engelliler, maalesef Dünyanın en ötekileştirilmiş grupları arasında yer almaktadır.

Engelliliğin artık bir insan hakları konusu olduğunu, insanların sadece bedenleri tarafından değil, toplum tarafından da engellendiğini hepimiz biliyoruz Gelecek Partisi olarak engelli vatandaşlarımızın durumlarını dile getirmek açısından bir devletin gelişmiş ve medeni bir ülke olup olmadığı her şeyden önce fiziksel ve mental engelli vatandaşlarına uyguladığı pozitif ayrımcılıkların derecesiyle orantılıdır. Eğitim, sağlık ve ulaşım gibi konular başta olmak üzere tüm standartlarını engelli vatandaşlara göre önceleyerek, merkezi ve yerel yönetimleriyle altyapıdan üstyapıya her aşamada engellilerin topluma, sosyal hayata katılımını kolaylaştıran standartları tavizsiz uygulayan devletler vardır” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim