Uzun yıllardır ülkücü hareketin içerisinde yer alan ve çeşitli görevlerde bulunan Uzm. Matematik Öğretmeni, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Aday Adayı olmak için bulunduğu kamu görevinden istifa etti. Nur’un yakın zamanda resmi başvurusunu yapması bekleniyor.

Ülkücü hareketin Konya’daki sevilen yüzlerinden Uzm. Matematik Öğretmeni Süleyman Nur, MHP’den Aday Adayı olmak için bulunduğu kamu görevinden istifa etti. Uzun yıllardır ülkücü hareket içerisinde yer alan, 2011-2013 yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanlığı görevini başarıyla yürüterek büyük takdir toplayan Nur, 2018 yılından buyana da TÜRKAV Konya Şube Başkanlığı görevini sürdürüyor. “Bir sevdadır bizimkisi, seveni fani, sevileni baki, sevgisi ebedi” diyerek yeni bir yola girdiğini belirten Nur, Ülkücü hareketin bir neferi olarak, davaya olan sadakatle, hizmet etmeyi sürdüreceğini söyledi.

SÜLEYMAN NUR KİMDİR?

İlkokul, ortaokul, lise öğrenimini Konya’da tamamlayan Süleyman Nur,

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Öğretmenliğe İstanbul’da başlayan Nur, Şırnak, Konya/Cihanbeyli ve Konya merkezde görevini sürdürdü.

Öğrencilik yıllarında Ülkü Ocakları teşkilatlarında yöneticilik yaptı.

2002-2006 Konya Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatında görev aldı.

2008-2009 TES Şırnak /Cizre İlçe Temsilcisi oldu.

2011-2013 Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı görevini üstlendi.

2015-2018 TÜRKAV Konya Şubesi Başkan Yardımcısı oldu.

Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu Erdoğan'dan Putin'e tebrik telefonu

2018-2023 (halen) TÜRKAV Konya Şube Başkanlığı görevini yürütüyor.

Nur, Konya İli Karatay İlçesi (Obruk/Büyükburnak) nüfusuna kayıtlı, evli 2 kız, 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası.