AK Parti Konya Milletvekili TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabiî Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Ziya Altunyaldız, düzenlediği iftar programında bir araya geldi. Programa AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda bası mensubu katıldı. İftar sonrası son gelişmeleri değerlendiren Altunyaldız, Türkiye’nin dünyada ki önemli roller üstlendiğine dikkat çekti.  Türkiye’nin dünyada itibarının giderek daha çok attığını kaydeden Altunyaldız, “Ülkemizin küresel barışa öncülük etmesi büyük takdir topluyor. Türkiye’nin uluslararası arenada bu kadar aktif olması ve hizmet etmeye çalışması tüm dünyadan takdirle karşılanıyor. Türkiye’nin şuan ki konumundan bizlerde gururlanıyoruz. Geçenlerde ABD ziyaretimiz oldu. Bu ziyarette ekonomik olarak karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve artırılması adına ciddi çalışmalar yaptık. Orada sayın Cumhurbaşkanımızın diplomasi farkını bir kez daha görmüş olduk ve hissettik. Türkiye bir NATO ülkesi. Avrupa müzakereleri sürdüren bir ülke. Küresel değerleri kendine benimsemiş, insan hakları ve hukukunu önemseyen bir ülkeyiz. Bölge barışını verdiğimiz katkılarla öne çıkmak bizim açımızdan son derece kıymetli oldu. Tüm dünyada insan haklarını korumaya çalışıyoruz ve buna öncülük ediyoruz.  Ülkemizin bölgede aldığı rolde büyük önem arz ediyor. Türkiye’nin olmadığı bir bölge oyunu olamaz. Bu çok net bir şekilde görünüyor. Ülkemizin NATO adına üstlendiği misyonlarla çok daha güçlendiği ve küresel barışa hizmet edeceği ve böyle bir yapı içinde olduğu çok net bir şekilde açıktır. Bugün hem Akdeniz’de hem Karadeniz’de egemenliğimiz var. Enerji alanlarında ülkemizin daha da kalkınabilmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Bölgede bizde varız” dedi.

‘ENERJİ VARSA ÜRETİM ARTAR’

Enerjinin önemine dikkat çeken Altunyaldız sözlerini şöyle sürdürdü, “Üretim deyince akla gelenlerden bir tanesi enerji meselesi. Kalkınma enerjisiz olmuyor. İnsan için oksijen ne ise, hayat için üretim içinde enerjide odur. Bu kapsamda enerjinin bölgede ki olaylarla ilişkilendirilmesi sonucunda küresel enerji bağımlılığı öne çıkıyor. Türkiye bir yandan enerji dönüşümünü gerçekleştirmek, diğer taraftan ise ülke bazında enerji çeşitlerini artırmanın yollarına girdi. Ülkemiz bir kez daha enerji merkezi ve enerji üretim yeri olarak bölgede oynayacağı rol itibarıyla TANAP ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Pazar yapıcı görevinin de artık modernleşmesi ve pratiğe dönüşmesiyle birlikte ülkemizin konumu büyük önem arz ediyor. Türkiye başta bölgenin kaynakları, enerji üreten ve tüketen ülkeler arasında bir köprü görevi görüyor. Diğer taraftan Akdeniz, Karadeniz başta olmak üzere bölgenin kaynakları değerlendirmeye çalışıyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak noktasında çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE DÜNYAYA DERS VERİYOR’

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ise, Türkiye’nin iklim değişikliği noktasında yaptığı çalışmalar ile tüm dünyaya örnek olduğunu açıkladı. Türkiye’nin iklim değişikliği noktasında ciddi çalışmalar yaptığını ve bunu tüm dünyaya duyurduğunu kaydeden Angı, “Türkiye iklim değişikliği karşısında neler yapmamız gerektiğini tüm dünyaya anlatıyor. Ülkemizin uluslararası arenada misyonu ve vizyonu var. Gerek BM gerekse NATO’da Türkiye gereğini yapıyor. Türkiye’nin iklim değişikliği konusunda tavrı net. Bölgede ki gelişmelere karşı Türkiye artık önemli roller üstleniyor. İklim değişikliği noktasında tüm dünyaya adeta ders veriyoruz. Konya olarak enerji kaynakları noktasında gereken desteği veriyoruz. Mesela rüzgâr enerjisinde önemli gelişmeler oldu. Bu daha da artacaktır.  Türkiye tarımsal sulamada kullandığımız elektrikte bile artık kendisi üretiyor. Üretim noktasında tabi ki çabalar devam edecek.  20 yıldır geriye dönüp baktığımız zaman neler yaptık? Bu şehir için neler yaptık? Bunlara bir bakmak lazım. Belediyelerimizin güzel çalışmaları Konya’mızı daha yaşanabilir bir hale getirdi. Bizlerde bu şehri diğer illere ve yurt dışında ki diğer ülkelere tanıtmak adına çaba içindeyiz. Şehir hep birlikte yapacağımız çalışmalar ile büyür. İhracatta çok önemli başarılar elde ediyorsun, her türlü alt yapısına kadar uğraş veriyorsun. Diğer sektörlerden de destek alıyorsun. Böylece üretim oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim