Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında 5. mitinginde Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda Konyalılar ile buluştu. Düzenlenen mitinge MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Genel Başkan Yardımcıları, MHP Milletvekilleri, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan,  STK temsilcileri ile  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bartın'daki maden patlamasında şehit olan vatandaşlarımıza rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti ile ilgili 'Baştan sona şaibeli'dir, icazet aradığı malumdur' ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’DEN KONYA’YA ÖVGÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya’yla ve Konyalılar ile iftihar ettiğine dikkat çekerek, “ Aziz ecdadımızın silinmez iz ve eserlerini bir madalya gibi, bir taç gibi, bir sancak gibi, bir bayrak gibi onurla taşıyan Konya’yla ve Konyalı kardeşlerimle iftihar ediyorum.Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan muhterem vatandaşlarımıza, gönül ve kültür coğrafyalarımızda hayat mücadelesi veren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. 4 Eylül 2022’de Sivas’taydık. 11 Eylül 2022’de Bursa’daydık. 18 Eylül 2022’de Kayseri’deydik. 25 Eylül 2022’de Erzurum’dan haykırdık. Bugün de Hz.Mevlana’nın torunlarıyla birlikteyiz. Maşallah Kılıçarslan Şehir Meydanı çağlamış coşmuş, Türkiye sevdalıları heyecanla birleşmiş buluşmuş. Hz.Mevlana diyor ya: “Dediler ki: Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Dedim ki: Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur?” Siz bizim gönlümüzdesiniz, sizler uzakları yakın eden, azımızı çok eden, gecemizi gündüze çeviren sevdamızsınız. Konya demek duanın ve kardeşliğin sıcaklığı demektir. Konya demek hürmet ve muhabbetin sırdaşı demektir. Karınlarının içinde gavur pınarı akanlar bu gerçeği anlayamaz. Beş kuruşa kurbağa sulamaya kalkışanlar bu tarihi mirası algılayamaz. Bu meydanda yüreğimize su serpen, mücadelemize destek veren siz değerli kardeşlerimizi, buraya kadar gelemese de gözü, kulağı ve duası bizimle olan değerli vatandaşlarımızı hasretle bağrıma basıyorum. Açık hava toplantımızın düzenlenmesinde, tertibinde ve temininde emeği geçen parti teşkilatlarımızın değerli yöneticilerini ve tüm dava arkadaşlarımı bu vesileyle kutluyorum” dedi.

‘TÜRKİYE 2023 YILINDA İKİ BÜYÜK SİYASİ VE TARİHİ SÜRECİ YAŞAYACAKTIR’

Türkiye’nin  2023 yılında iki büyük siyasi ve tarihi süreci yaşayacağına dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, “ Türkiye 2023 yılında iki büyük siyasi ve tarihi süreci yaşayacaktır. İlki, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleridir. İkincisi de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüdür. Türk milletinin birliği, dirliği ve Türkiye’nin küresel güç mertebesine ulaşması amacıyla geceyi gündüze katan Cumhur İttifakı oldukça yenilmemizi ve yıkılmamızı hedefleyenler her zaman hüsranla tanışacaklardır. Bundan kaçış yoktur. Kurtuluşları söz konusu değildir.  Artık bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır. Kararınız kaderinizi, iradeniz aydınlık bir geleceğin rotasını belirleyecektir. Vakit anbean yaklaşmakta, çember günbegün daralmaktadır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tezahür etmesidir. Adayımız Erdoğan'dır, açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilecektir. Türkiye'nin küresel güç mertebesine ulaşması amacıyla geceyi gündüze katan Cumhur İttifakı oldukça, yenilmemizi ve yıkılmamızı hedefleyen her zaman hüsranla tanışacaktır” diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN ABD ZİYARETİ ŞAİBELİDİR'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini eleştiren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu, ABD’ye gitti, Newyork’ta sokağa düştü, gizli ve gizemli toplantılar yaptı, Pensilvanya istikametini takip ederek sekiz saatlik bir süre içinde de ortadan kayboldu. Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti şaibelidir, A’dan Z’ye şüphelidir. Hangi sözleri aldığı, hangi sözleri verdiği, Cumhurbaşkanı adaylığı için kimlerle dirsek teması içinde olduğu, izin ve icazet maksadıyla hangi kapıları aşındırdığı az çok malumumuzdur. Bu Kılıçdaroğlu zalimlerin içimize sızdırdığı Truva atıdır. Bu Kılıçdaroğlu ve zilletin diğer partileri emperyalizmin maşasıdır. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi gayri milli, gayri ahlaki, gayri meşru bir savrulmanın tam göbeğindedir. Haçlıların bugünkü ortakları Kılıçdaroğlu ve diğer zillet ortaklarıyla aynı yolun yolcusudur. Ecdadımızın emanetlerini yağma peşinde koşan zihniyet, Kılıçdaroğlu'nu kafese sokmuş, ele geçirmiş, boyunduruk altına almış. Atatürk'ün kurduğu parti rehin edilmiştir. HDP'ye bakanlık vaadinde bulunan bugünkü CHP'dir, terörle mücadeleye karşı çıkan bugünkü CHP'dir, FETÖ'ye el uzatan bugünkü CHP'dir. Türkiye düşmanlarıyla düşüp kalkan bugünkü CHP'dir. Bu ittifakın adayı kim olursa olsun Türk milletine sökmez. Hamdolsun bizim adayımız belli kararımız nettir. Çağrımız herkesedir. Çağrımız önce ülkem ve milletim diyen her kardeşimizedir” şeklinde konuştu.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN TARİHSEL YÜRÜYÜŞÜ KESİNTİYE UĞRAMAMALIDIR’

Cumhur İttifakı’nın tarihsel yürüyüşü kesintiye uğramaması gerektiğine dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, “ Cumhur İttifakı’nın tarihsel yürüyüşü kesintiye uğramamalıdır. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için Türkiye’nin dibi karanlık zillet kuyusuna düşmemesi şarttır. Yol kazasına uğramamamız bekamız, birliğimiz ve bereketimiz için vazgeçilmez önemdedir. Demokrasi diyenlerin meselesi başkadır. Parlamenter Sisteme geri dönme çağrısı yapanların planı başkadır. Her yapılanı yıkmaya çalışanların senaryosu bambaşkadır. Nitekim zillet ittifakının inandırıcılığı yoktur, samimiyeti sıfırdır. İtibar ve iradesi suyunu çoktan çekmiştir. Türkiye imrenilecek kazanımlarını heba edemez. Türkiye münafık ve müptezel niyetlere teslim edilemez. Terörle mücadeleye bakınız, sınır ötesinde ve yurt içinde hainler kaçacak delik aramaktadır. Teröristler ya teslim olacak ya olacaktır, aksi halde alayı birden imha edilecektir. Başka çare yoktur, diğer tüm yollar kapalıdır” dedi.

‘BİZ, BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’DEN TARAFIZ’

Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın ilham kaynağını da açıklayan Bahçeli, “ Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın ilham kaynağı: Büyük ecdadımız Süleyman Şah’ın ilkeleridir. Haçlılara göğsünü geren ve Konya’yı Türk ve İslam’ın umudu yapan 1. Kılıçarslan’ın kahramanlığıdır. Ertuğrul Gazi Ocağı’ndan buram buram tüterek kıtalara tutunan fütuhat ruhudur. Hikmet ve fazilet dolu öğütleriyle yolumuzu aydınlatan Dedem Korkut’un vicdanıdır. Hamdım, piştim, yandım’ diyerek bizlere öğüt veren Hz. Mevlana’daki manevi aşk ve cezbe halidir. “Kapımıza değil, kalbimize vuran buyursun” diyen Şems-i Tebrizi’deki doğruluk, adanmışlık ve sevgisindeki yüksekliktir.  Alplerin, erenlerin, Allah dostlarının cesaret ve hikmetidir. Biz, milletimizin her güzel evladını kucaklayan bir kalp enginliğinin tarafıyız. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Konya’nın, Afyonkarahisar’ın, Burdur’un, Isparta’nın, Karaman’ın, mazlumların, mağdurların, ülkemizi büyütme, geliştirme ve zenginleştirme mücadelesi veren her insanımızın arkasındadır. Biz, bağımsız ve güçlü Türkiye’den tarafız. Biz, feda edilecek tek bir insanımız yok, birlikte Türkiye’yiz diyen tarafız. Biz, zalime yavuz, mazluma yunus olan tarafız. Biz, küresel oyunlara karşı milli duruştan tarafız. Bu kapsamda çağrımız herkesedir. Çağrımız birliğe, dirliğe ve kardeşliğedir. Çağrımız, önce ülkem ve milletim diyen her kardeşimizedir. Çağrımız, bu millet, bu vatan, bu bayrak benim diyen her insanımızadır. Çağrımız, milli birlik ve huzurlu yarınlara ulaşmak isteyen her vatandaşımızadır. Çağrımız, her insanımızı kardeş, her yöremizi aziz bilen Türkiye sevdalılarınadır. Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım yok diyen her vatan evladıyla kaderimiz birdir. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bizim özbeöz kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim