Uzun yıllardır ülkücü hareketin içerisinde yer alan, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, Milliyetçi Hareket Partisi’nden 28. Dönem Konya Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Nur, “Lider Ülke Türkiye” vizyonuyla Konya ve Türkiye için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Ülkücü hareketin Konya’daki sevilen yüzlerinden, TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, geçtiğimiz hafta Milletvekili aday adaylığı için bulunduğu kamu görevinden istifa etmişti. Nur, MHP Genel Merkezinde milletvekili aday adaylığı resmi başvurusunu gerçekleştirerek, çalışmalarına başladı.

Başkan Angı’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür Başkan Angı’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

LİDER ÜLKE TÜRKİYE İÇİN!

Aday adaylık süreciyle ilgili bir açıklama yapan Nur, “Önce ülkem ve milletim ve sonra partim ve ben” anlayışına sahip olan ülkücü hareketin içerisinde yer almaktan şeref duyduğunu söyledi. Dava şuuruyla, inanmışlık ve adanmışlıkla Konya ve Türkiye için hizmet etmeye hazır olduğunu vurgulayan Nur, “Uzun yıllar ülkücü teşkilatlarda vazife almış bir kardeşiniz olarak, Cumhuriyetimizin 100.Yılında; Büyük Türk Milletine, Selçuklu Pâyitahtı Mevlâna diyârı güzel Konya'mıza ve “Lider Ülke Türkiye’ vizyonuna hizmet edebilmek amacıyla, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimlerinde MHP Konya Milletvekilliği için aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunuyorum. Rabbim mahcup etmesin” dedi.

SÜLEYMAN NUR KİMDİR?

İlkokul, ortaokul, lise öğrenimini Konya’da tamamlayan Süleyman Nur,

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümünden 2006 yılında mezun oldu. Öğretmenliğe İstanbul’da başlayan Nur, Şırnak, Konya/Cihanbeyli ve Konya merkezde görevini sürdürdü.

Öğrencilik yıllarında Ülkü Ocakları teşkilatlarında yöneticilik yaptı.

2002-2006 Konya Ülkü Ocakları Üniversite Teşkilatında görev aldı.

2008-2009 TES Şırnak /Cizre İlçe Temsilcisi oldu.

2011-2013 Konya Ülkü Ocakları İl Başkanı görevini üstlendi.

2015-2018 TÜRKAV Konya Şubesi Başkan Yardımcısı oldu.

2018-2023 (halen) TÜRKAV Konya Şube Başkanlığı görevini yürütüyor.

Nur, Konya İli Karatay İlçesi (Obruk/Büyükburnak) nüfusuna kayıtlı, evli 2 kız, 2 erkek olmak üzere 4 çocuk babası.