Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Konya’da, silahlı saldırıda öldürülen 7 kişinin yakınlarını ziyaret ederek, taziyede bulundu. Ali Babacan’a Deva Partisi Teşkilat İşleri Başkanı ve Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genel Sekreter Medeni Yılmaz, Kurucu Üye eski Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Münevver Helun Fırat, Genel Merkez Kurucu Üyesi Kerem Altun ve Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Üyesi Mahmut Sami Topbaş’ta eşlik etti. Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret ederek olay ile ilgili bilgi alan Deva Partisi yöneticileri, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Konya’ya gelmesi ile birlikte Dedeoğulları ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

‘PARTİ OLARAK SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ’

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, silahlı saldırıda öldürülen 7 kişinin olayının aydınlatılması için çok titiz çalışılması gerektiğini ifade ederek, “Konunun açığa çıkarılması için çok titiz çalışılması gerekiyor. Hiçbir ihtimalin göz ardı edilmemesi gerekiyor. Ben Konya’ya gelmeden önce Genel Başkan Yardımcılarımız Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret ederek olay hakkında geniş bir bilgi aldılar. Süreç ile ilgili son bilgileri aldılar. Bundan sonraki süreçte de irtibatta kalmaları konusunda mütabatı sağladılar.  Acı çok büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor, Allah kalanlara sabır versin az bir acı değil. Şu anda yapılması gereken hızlı ve titiz bir şekilde bu olayın bütün yönlerinin açığa çıkarılması. İyi bir soruşturmayla hiçbir ihtimal göz ardı edilmemeli. İhmal varsa ihmal de açığa çıkarılmalı. Bundan sonraki süreçte hem Deva Partisi Konya İl Başkanımız Seyit Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri. Hem de Genel Merkezimizde Hukuk ve Adalet Komisyonu Başkanlığımız başta olmak üzere hukukçu diğer arkadaşlarımız ile birlikte süreci çok yakından takip edeceğiz” dedi.

‘ORMAN YANGINLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMALI’

Antalya'dan Konya'ya gediğini anımsatan Babacan, ülke genelinde çıkan orman yangınlarının sebebinin çok iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Yangın uçaklarının temininde, milli kapasitenin zamanında artırılmadığını gerekçesiyle hükümeti eleştiren Babacan, şöyle konuştu: “Yangınların gerçek sebeplerini bulup çıkarmak, ilgili makamların sorumluluğu altındadır. Orman yangınlarının sebebi her ne olursa orman yangınlarına karşı mücadele, tedbirli olmak, devletin asli görevlerinden birisidir. Havadan söndürme kapasitesinin zayıf olması, gerekli hazırlığın olmaması, böylesine kötü bir sonuçla karşı karşıya kalmamızı da beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Bizim bu konuda kendi milli kapasitemizi oluşturmamız lazım. Bunun yapılmaması büyük bir ihmal, tedbirsizlik. Bunlar çok pahalı işler değil. Türkiye'nin bugün 100 tane yangın söndürme uçağı, 100 tane helikopter alacak gücü var, ancak kaynaklar yanlış yere harcanıyor. Öncelikler farklılaştırılmış."

‘SİYASETİN DİLİ TEMİZ OLMALIDIR’

Bir gazetecinin olayın yaşandığı gün Konya’yı ırkçılık suçlanması ile ilgili sorusuna cevap veren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Varsayımlar ile ön kabuller ile doğrudan sonuç hükmünde bulunmak doğru bir şey değil. Konunun bütün detayları ile araştırılması gerekiyor. Biz bunun takipçisi olacağız. Olayda ihmal var ise onun ayrıca soruşturulması gerekiyor. Her türlü ihtimalin araştırılması gerekiyor. Sosyal medyada bu tarz olaylar olur. Sosyal medyada farklı olaylar olabilir. Sosyal medyada bazen olaylar hızlı bir şekilde gelişebiliyor. Sosyal medyanın konusu bazen konuları farklı maceralara çekebiliyor. İtidalli olunması gerekiyor. Siyasetin dili temiz olmalıdır. Sevgi ve kardeşlik olmalıdır. Ayrıştıran bir dil yerine, birleştiren bir dil kullanılmalıdır. Kardeşlik, sevgi ve birlik diline her zaman ihtiyacımız vardır. Siyasette kullanılan dil toplumu da etkiliyor. Bizler Deva Partisi olarak temiz siyaset çağrısında bulunuyoruz. Ötekileştiren ve ayrılıştıran dilin siyasetin dilinden çıkarılması gerektiğini söylüyoruz ve tekrarlıyoruz.” dedi.

SİBEL CANDAN

Editör: TE Bilişim