Kongre süreci hakkında bilgiler veren İYİ Parti Konya İl Başkanı Mazhar Peker, “Burası İYİ Parti çatısı, İYİ Parti adına çalışacak herkesin başımızın üstünde yeri var. Herkese kapımız açıktır. Bundan sonraki çalışmalarında herkese başarılar diliyorum. Ama şunu unutmayın bizim amacımız iktidar olmak, birbirimizle kavga etmek değil. Bizim amacımız iktidar olmak, genel başkanımızı başbakan yapmaktır. Bunun için uğraşan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.



“MERAL AKŞENER’İ BAŞBAKAN YAPACAĞIZ”

Adaylığı ile ilgili konuşan ve zaman zaman alkışlarla sözü kesilen Dr. Rıdvan Peker konuşmasında, yapacağı projeler hakkında da bilgi verdi. Peker, “İYİ Parti’yi Konya’da birinci parti liderimiz Meral Akşener’i de başbakan yapacağız” dedi. Peker, sözlerini şöyle sürdürdü, “Liyakatli, cesur, inançlı ve alanlarında uzman yönetim kadromuzla iyi parti Konya il başkanlığına talibiz. Önümüzdeki genel seçimlerde liyakatli kadromuzla birlikte partimizi Konya’da birinci sıraya taşıyacağımıza söz veriyoruz. Aynı inançla da Genel Başkanımız Meral Akşener’i de Allah’ın izniyle Başbakan yapacağız. İyi Partiye gönül veren dostlarımıza çağrımdır: Gelin bu tarihi görevde sizin de payınız olsun. İyi Partiyi Konya’da en yukarılara çıkarmak için birlik ve beraberlik içinde hareket edelim. Çünkü bizim Konya için hayallerimiz var. Çünkü bizim Konya için Hedeflerimiz var. 2023 Yılında Partimizi Konya’da Birinci Parti yapmak için projelerimiz hazır. Göreve geldiğimiz an itibariyle, İyi Parti Konya’da en çok bahsedilen, takip edilen ve gönüllerin aktığı bir parti olacaktır.  Çünkü İyi Parti olarak; “Önce Millet”, “Önce Vatan” Diyenleriz” dedi.



“KONYA AK PARTİNİN KALESİ DEĞİLDİR”

Bir Konyalı olarak ve siyasi parti il başkanı adayı olarak Konya’nın genel ve güncel sorunlarını yakından takip etmeye çalıştığını belirten Peker, “Öncelikle biz Konyalılara karşı yanlış ve haksız bir bakış açışı olduğuna zaman zaman şahit oluyoruz. Konya halkı yıllardır oy verdiği Ak Parti tarafından ne yazık ki tabiri caizse “Çantada keklik” olarak görülüyor. Oysa ki, Konya halkı Ak Partiye verdiği oyun karşılığını göremiyor ve hak ettiği hizmetlere de bir türlü kavuşamıyor. Bilinmelidir ki, Konya Ak Partinin kalesi değildir. Konyalılar da garanti oy ve çantada keklik değildir. Ak Partinin vaatlerine güvenen ve inanan seçmene saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Konya ve Konyalımızı bu yanlış algılardan kurtararak, seçmenimize hak ettiği saygıyı geri vereceğiz. Ayrıca vaat edilen hizmetlerinde almasını sağlamak bizlerin görevi olacaktır.” ifadelerini kullandı.



İYİ Parti Konya İl başkanlık seçimi, 29 Ocak'ta yapılacak. 5 olan aday sayısı 3'e düştü. Yusuf İnanç ve Ahmet Kaygısız, yarıştan çekilerek, Dr. Rıdvan Peker'e destek olma kararı aldı. İl başkanlığı için yarışacak 3 aday ise Dr. Rıdvan Peker, Ziraat Mühendisi Kadir Ulusoy ve iş insanı Nurdoğan Okur oldu. Kadir Ulusoy ve Nurdoğan Okur, adaylığını geçtiğimiz hafta açıklarken, Dr. Rıdvan Peker ise adaylık açıklamasını geçtiğimiz hafta sonu partisinin İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

MÜCAHİT ENES TURBİL

Editör: TE Bilişim