Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konya’da Aralık ayında Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile seçim startını başlattıklarını ifade ederek sahada partilerine olan teveccühün her geçen gün giderek arttığını belirtti. Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.  Konya’da Aralık ayında Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile seçim startını başlattıklarını söyleyen Ekici, sahada partilerine olan teveccühün her geçen gün giderek arttığını vurgulayarak, “Bugün Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretemeyen siyasal yaklaşımların ortak özelliği, 20. yüzyılın travmalarının ürettiği, miadını doldurmuş, geçmişe ait yapılar olmalarıdır. Gün geçmişe takılıp kalma günü değil geleceğe ve ufka yürüme günüdür. Milletimiz toplumsal farklılıklarımızı ve kırılganlıklarımızı kendisine siyasi sermaye yapanların geleceği inşa edemeyeceğini görmektedir. Milletimiz korkularla ve tabularla siyaset yapanların ülkemizi yarınlara taşıyamayacaklarını bilmektedir. Şimdi ‘yeni şeyler söyleme’ zamanıdır. Yeni şeyleri ancak geçmişten ilham alarak geleceği inşa edecek olanlar söyleyebilirler. Yeni şeyleri ancak korkulardan ve tabulardan kurtulmuş olanlar söyler. Yeni şeyleri ancak bugüne inançları ve yarına umutları olanlar ifade eder. Partimiz temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, ayırımcılıkların son bulduğu, adil ve müreffeh bir Türkiye vizyonu ile yola çıkmaktadır. Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Demokrat zihniyet, ortak akıl ve toplumsal uzlaşma temelinde, kuşatıcı bir siyasi vizyon, yetkin bir kadro ve rasyonel bir yönetim anlayışıyla sorunlarımızın tamamını çözüme kavuşturmak mümkündür. Önemli olan bundan tam yüz yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının en zor şartlarda yaktığı İstiklal meşalesini günümüze taşıyan bir bilinçle geleceğe omuz omuza yürüme ve muasır medeniyet seviyesini aşma iradesi gösterebilmemizdir” şeklinde konuştu.

‘PARTİMİZE İLGİ BÜYÜK’

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, Gelecek Partisi’ne sahada her geçen gün teveccühün arttığını ifade ederek, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Aralık ayında hem Şeb-i Arus programlarına katılmak hem de Konya’da çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya’ya geldi. Konya’da Genel Başkanımız dört günlük program gerçekleştirdik. Konya’dan da seçim startımızı başlatmış olduk.  Gelecek Partisi kadroları olarak kurulduğumuz günden bu yana seçimlere her an olacakmış gibi hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye de devam ediyoruz.  Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı olarak Konya merkez ve ilçelerde hemşerilerimiz ile buluşarak onları hem dertlerini dinliyoruz hem de partimizin politikalarını anlatıyoruz. Sahada partimize olan teveccühe şahit oluyoruz. Bu da bizlerin ne kadar doğru bir politika yürüttüğümüzü gösteriyor. 2023 seçimleri Türkiye’nin önemli seçimlerinden.  Gelecek Partisi olarak Türkiye’nin geleceğine yönelik kaygılarımız var. 2023 seçimleri partimizin ilk seçimlerinden. Genel Başkanımızın Konyalı olması sebebiyle bu durum bizlerin sorumluluğunu artırıyor. Bizlerde bu sorumluluk ve bilinçle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

‘VATANDAŞ EKONOMİK GELİŞMELERDEN ŞİKAYET EDİYOR’

Saha çalışmalarında vatandaşların kendilerine ekonomik sıkıntılarından bahsettiğini ifade eden İl Başkanı Ekici, “Sahada karşılaştığımız çiftçiler bizlere girdi maliyetlerinde yaşanan fiyat artışlarından bahsediyorlar. Yine vatandaşlarımız enflasyon ve artan maliyetlerden şikayetçi. Bizler de vatandaşlarımızın bu şikayetlerine karşın iktidara geldiğimizde çözüme nasıl kavuşturacağımızı aktarıyoruz” diye konuştu. Son dönemde partilerine Konya’dan katılım olduğunu ifade eden İl Başkanı Ekici, “ Genel başkanımızın kendisini ve partisini anlatması ile birlikte partimize vatandaşlarımızın ilgisi giderek artıyor. Konya’da da son dönemde partimize ciddi katılımlar söz konusu. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Konya’da olmak üzere ülkemiz genelinde partimize katılımlar artarak devam edecektir” diye konuştu.

MEVLÜT EGİN

Editör: TE Bilişim